Naujausi, Nuomonių telefonas

Ar prie garažų reikalingi konteineriai?

Nijolė STUNDŽIENĖ

Elektroninį laišką redakcijai atsiuntęs ukmergiškis pasakojo apie S. Daukanto gatvėje esantį garažų kooperatyvą ir prie jo įrengtą šiukšlių surinkimo aikštelę. „Ar kas nors matė, kaip ji dabar atrodo? Jei niekas nesiruošia iš ten vežti šiukšlių, kitų atliekų, kam ją reikėjo įrenginėti? Žmonės, kurie moka mokesčius už atliekų surinkimą ir išvežimą, išsivalė savo garažus, manydami, kad į konteinerius galima mesti visą šlamštą. Kai konteineriai persipildė, krovė ir tebekrauna viską prie jų. Vėjas šiukšles išnešiojo po visą teritoriją. Kas ir kada visa tai sutvarkys? Garažuose buitinių atliekų juk nesusidaro. Gal tikslingiau būtų statyti dideles, stambiagabaritėms atliekoms pritaikytas talpas, kad patogiau būtų išvežti?“ – mintimis dalijosi laikraščio skaitytojas.

Šią situaciją pakomentavo rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus: „Rajone kaskart šalia konteinerių aikštelių vis atsiranda tokie sąvartynai. Juos tvarkant susiduriame su sunkumais. Kadangi mišrios atliekos būna sumaišytos su žaliosiomis, atliekų tvarkytojui jų surinkimą ir išvežimą tenka derinti su vietos seniūnija. Ji atsiunčia savo darbininkus žaliosioms atliekoms išrūšiuoti bei transportą joms išvežti, o mišrias atliekas pasiima atliekų tvarkytojas. Visi šie darbai turi būti vykdomi vienu metu.“

A. Dutkus informavo, kad kovo 16-ąją tokios aikštelės buvo tvarkomos Želvos seniūnijoje, kovo 17-ąją – Vidiškių ir Deltuvos seniūnijose, o kovo 18-ąją planuota sutvarkyti miesto aikšteles, tarp kurių ir esanti S. Daukanto gatvėje, už garažų kooperatyvo ,,Žibintas“.

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas