Kultūra, Naujausi

Trijų šalių menininkų plenerą kviečiami stebėti visi norintys

Ukmergės rajono savivaldybė įgyvendina tarptautinį projektą „Off Season Art Gardening“ (2018–2021 m.), kuriame dalyvauja trijų šalių (Švedijos, Olandijos ir Lietuvos) menininkai. Mūsų rajonui šiame projekte atstovauja Andrius Janulis, Vaidotas Ramoška ir Česlovas Lukenskas.

Pagrindinis projekto tikslas yra apjungti kūrėjus bendrai veiklai, dėmesį koncentruojant į šias sritis: žemės meną, kraštovaizdžio architektūrą ir sodo dizainą.

Jau įvyko projekto dalyvių susitikimai Olandijoje ir Švedijoje, kurių metu gimė nauji kūriniai. „Dar vienas renginys turėjo būti organizuotas Ukmergėje. Siaučiant pandemijai, planuoto plenero mūsų mieste data buvo pakeista du kartus – tikėtasi jį surengti praėjusių metų rugsėjo pradžioje, po to – spalio mėnesį. Tęsiantis ekstremaliai situacijai, nutarta projektą vykdyti pasitelkus šiuolaikines technologijas – nuotoliniu būdu“, – pasakojo savivaldybės administracijos Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėjo pavaduotoja Rima Boškevičienė.

Ji taip pat sakė, kad nuotolinio plenero tema – „Garsai gamtoje“, jis „Zoom“ platformoje įvyks kovo 22–26 dienomis. Renginio metu pranešimus skaitys švedų, latvių ir lietuvių pranešėjai, apie savo veiklą mintimis dalinsis menininkai.

Jie dirbs pagal papildomą programą ir penktadienį pristatys savo kūrybą.

Dalis sukurtų darbų papuoš atsinaujinančias Ukmergės viešąsias erdves.

R. Boškevičienė kvietė aktyviai dalyvauti visus norinčius ukmergiškius. Projekto aktyvi nuoroda: http://offseasonartgardening.com/, su projekte dalyvaujančiais menininkais galima susipažinti adresu: ARTISTS AND COCREATORS – Off Season Art Gardening.

Nuoroda prisijungimui į renginį:

https://us02web.zoom.us/j/88344006701?pwd=cFF0SHQ0bWRJWXJWc3NPQmdMdjBJZz09.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas