P. Brazinskas.

„Ir senjorui, ir jaunam“, Jaunimas, Naujausi

Tarp 300 komandų ukmergiškiai – pirmi

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ kartu su Pauliumi Ambrazevičiumi kovo 10 d. vakarą pakvietė Lietuvos gyventojus į šventinį nuotolinį protmūšį. Pasitikrinti žinias apie nepriklausomybę nusprendė beveik 300 komandų. Nugalėtojais tapo Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos mokiniai, kurių kapitonas – nuo penktos klasės nė karto „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ nepraleidęs ir net tris kartus žaidimą laimėjęs gimnazistas Pijus Brazinskas, rašoma pranešime spaudai.

Nuotolinis renginys buvo skirtas Lietuvos nepriklausomybės šventei. Protmūšio žaidimą sudarė 4 turai, kiekviename jų buvo po 10 klausimų. Geriausiai komandos pasirodė ture apie Vasario 16-ąją bei ture apie energetinę nepriklausomybę. Mažiausiai dalyviai žinojo apie kitų šalių nepriklausomybę.

„Litgrid“ prizus įsteigė 6-ioms geriausiai pasirodžiusioms komandoms. Daugiausiai taškų surinko penkių narių komanda UJBG – Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos mokiniai, vedami kapitono, 2020 m. Europos egzamino 2-osios vietos laimėtojo P. Brazinsko.

„Karantino metu itin trūksta įdomesnės veiklos, renginių, todėl net nevejodami nusprendėme sudalyvauti šiame protmūšyje. Klausimai reikalavo ne tik žinių, bet ir greičio, laiko ilgiems apmąstymams nebuvo. Dėl šios priežasties žaidimas buvo dar azartiškesnis. Džiaugiamės ne tik iškovota pirmąja vieta, bet ir tuo, kad sužinojome naujų dalykų. Nors turas apie energetinę nepriklausomybę mums nesusiklostė idealiai, vis tik labai smagu, kad papildėme savo žinias ir šia visai šaliai svarbia tema“, – sako UJBG komandos kapitonas P. Brazinskas.

Nuotoliniame šventiniame renginyje dalyvavo 273 komandos, o renginio transliacija „Youtube“ platformoje buvo peržiūrėta daugiau nei 1 000 kartų.

„G. ž.“ inform.

Mus remia:

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Saulius Grigas :
    Šaunuoliai UJBG, o kapitonui Pijui žinių ir loginio mąstymo gali pavydėti bet kuri “sena, žila galva”. Sveikinu UJBG!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas