Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Vakcinavimo nuo koronaviruso centras – miesto stadione

Nuo kovo 12 dienos miesto stadiono, esančio Gruodžio 17-osios g. 52, salėje pradėjo veikti vakcinavimo nuo koronaviruso centras. Gyventojai bus skiepijami patalpose, užimančiose apie 700 kvadratinių metrų.

„Sporto centrui priklausanti stadiono salė pagrindiniu vakcinavimo centru Ukmergėje pasirinkta dėl palankiai išdėstytų didelių erdvių, kurios leis sklandžiau ir saugiau organizuoti ukmergiškių skiepijimą. Iki šiol ukmergiškiai (pagal prioritetinę grupę – vyresnio amžiaus gyventojai) buvo skiepijami VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) patalpose.

Didėjant gaunamos vakcinos kiekiui, išaugo ir skiepijamų žmonių skaičius. Iki šiol PSPC skiepijimui buvo skirti du kabinetai, kuriuose darbavosi dvi slaugytojų komandos. Stadiono salėje paruošta dvigubai daugiau – keturios skiepijimo kabinos, o jose dirbs keturios slaugytojų komandos“, – rašoma savivaldybės tinklapyje.

Naujajame vakcinavimo centre per dieną numatoma paskiepyti apie 600 žmonių.

Planuojama, kad pirmadienį rajoną pasieks virš 1 000 vakcinos dozių. Jomis ir bus skiepijami gyventojai.

Stadiono salėje įkurtas vakcinavimo centras veiks darbo dienomis nuo 9 iki 16 val. Čia dirbsiantiems medikams talkins Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos savanoriai. Jie pamatuos kūno temperatūrą, padės užpildyti reikalingus dokumentus ir orientuotis salės patalpose, pagelbės kitais atvejais.

Vakcinavimo centro kabinų įrengimui reikalingas širmas paskolino rajono Visuomenės sveikatos biuras, stalus ir kėdes – Antano Smetonos gimnazija, o tik kėdes – Želvos gimnazija.

Čia yra sudarytos sąlygos atvykti bei pasiskiepyti ir judėjimo negalią turintiems asmenims.

„G. ž.“ inform.

www.ukmerge.lt nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Adomas :
    Nori valdzia kad senjorai skiepitusi.bet nesusimasto kaip jiems nusliauzti iki vakc.centro (Ukmerge).protingi susiprotetu paleisti ten autobusa.
  • deltuviškė :
    Stadionas labai nepatogi vieta. Tai patyriau savo kailiu. pirmą skiepą gavau poliklinikoje. Labai džiaugiausi, puikai organizuota ir vieta patogi.Antram skiepui reikėjo patekti į stadioną, čia ir problema: turi bėdų dėl vaikščiojimo, Suprantu, kad masiniam skiepijimui reikėjo kitos vietos. stadionas jauniems ir važiuotiems gerai, bet vyresnio amžiaus senjorams reikia taksi, arba prašyti vaikų ar anūkų pavežėti. nueiti ne kiekvienam pajėgu. kodėl nebuvo galima senjorus palikti skiepyti poliklinikoje. Labai tikiuosi, kad valdžios atstovai paskaitys šias mintis ir apsvarstys šią galimybę.
  • Ruta :
    Varganai atrodo
  • Nu nu :
    Gedimino 9 - tinkama vieta. Centras. Kiek dar tokiu pastatu gedimino g. ir ne tik?
  • Javtokas :
    Kuo Želvos kėdės ypatingos? Ukmergės mokyklose nėra kėdžių, mokiniai ant žemės sėdi?
  • Aha :
    Pasirinkta maksimaliai nepatogi vieta vyresnio amziaus zmonems. Ten miesto autobusai nekursuoja. Na nebent savivaldybeje kas nors susiprotes ir irengs laikina stotele vakcinacijos laikotarpiui bei pakeis autobusu marsrutus.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas