Dovanos pradžiugino ir tėvus, ir vaikus.

Aktualijos

Šeimos sulaukė paramos maisto produktais

Užklupusi pandemija tapo nelengvu išbandymu sunkiau besiverčiančioms šeimoms, ir ypač toms, kurios gyvena kaime. Kaimiškose vietovėse visada sunku buvo susirasti darbą, o prasidėjus karantinui daugelis žmonių liko be pajamų. Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro Socialinio darbo su šeimomis skyriaus atvejo vadybininkė Agnė Šuminskienė, gerai pažinodama Deltuvos ir Taujėnų seniūnijose savo globojamas šeimas, nutarė joms padėti. Paramos ji kreipėsi į rajono Vartotojų kooperatyvo direktorę Angelę Andrikonienę. Ir ji geranoriškai sutiko padėti.

„Norime direktorei tarti nuoširdų ačiū. A. Andrikonienė kartu su partneriais UAB „Biovela“ ir UAB „Rokiškio pieno gamyba“ Ukmergės filialo vadovais neliko abejingi ir atsiliepė į prašymą, skirdami paramą maisto produktais“, – su dėkingumu pasakojo A. Šuminskienė.

Geradarių paruošti maisto paketai pasiekė ir pradžiugino 9 Taujėnų ir 15 Deltuvos seniūnijose gyvenančias ir sunkiai besiverčiančias šeimas, kurioms karantinas dar labiau pablogino situaciją. Pasak A. Šuminskienės, tėvai ir vaikai buvo nustebinti tokia maisto produktų asortimento gausa.

„Maisto paketuose – smulkinta šviežia mėsa, kiaulienos kumpis, „Giminių“ ir kitos rūšies dešrelės, „Panerio“ dešra, paštetai, mėsos konservai, duona, batonas, aliejus, cukrus, šaldyti koldūnai, makaronai, ilgo galiojimo pienas. Nepamiršti ir mažiausieji – jų laukė saldi staigmena: vafliai bei varškės sūreliai“, – vardijo dovanas pašnekovė.

Pasak A. Šuminskienės, kol nebuvo karantino, suaugusieji darbo susirasdavo bent keliems mėnesiams, o dabar jo neturi. „Ypač sunki padėtis Taujėnų seniūnijos šeimose, kuriose auga ne po vieną, kai kur – net po devynis vaikus. Jų maitintojai liko be papildomų pajamų, dėl sustabdyto transporto nėra susisiekimo su miestu. Taigi, gauti maisto produktai visiems buvo labai reikalingi“, – teigė paramos iniciatorė.

Atvejo vadybininkė pasidžiaugė, jog jos lankomos šeimos ir pačios įsijungia į įvairias iniciatyvas. Šiuo metu tėvai su vaikais gamina inkilėlius, taip pat siuva paklotėlius gyvūnėlių prieglaudoms.

„Smagu ne tik gauti dovanas, bet ir patiems imtis gerų darbų, kažką duoti kitiems“, – kalbėjo A. Šuminskienė.

Taip pat ji prasitarė, jog parengė ir Žemės ūkio ministerijai pateikė vasaros poilsio projektą. Jeigu jam būtų pritarta, vaikai su savo mamomis galės užsiimti įdomia ir naudinga veikla, turiningai praleisti laiką.

„G. ž.“ inform.

Kaitlentės

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas