Aktualijos, Naujausi

Išvykimo krepšys – kuo reikia pasirūpinti esant ekstremaliajai situacijai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena gyventojams, kaip pasiruošti ekstremaliajai situacijai, jeigu skubiai tektų evakuotis ir palikti namus.

Labai svarbu, kad išvykimo krepšyje būtų tai, ko gali prireikti. Tarp jų – įrankiai maistui, higienos, asmens apsaugos, apšvietimo ir elektros energijos priemonės, drabužiai bei avalynė, miegmaišis ar antklodė. Būtini ir grynieji pinigai, radijo imtuvas bei kiti patys svarbiausi daiktai, kurie padėtų savarankiškai išgyventi pirmąsias tris paras – 72 valandas.

Specialistai pataria, kad būtinai reikėtų pasirūpinti ir negendančiais maisto produktais bei vandens atsargomis (vienai parai žmogui reikia apie 2-4 litrų vandens).

Iš tiesų, ne tada laikas ieškoti dokumentų, kai kyla gaisras, o dingus elektros tiekimui, bandyti surasti žibintuvėlį ar spėlioti, kaip įkrauti mobilųjį telefoną.

Į kuprinę reikėtų įsidėti ir vaistų, kuriuos naudojate ir kurių reikėtų susirgus: virškinimo preparatų, karščiavimą, skausmą, temperatūrą mažinančių medikamentų. Taip pat kuprinėje atrasti vietos tvarsčiams, pleistrams, antispetinėms servetėlėms, peroksido vandeniliui.

Krepšyje turėtų būti ir svarbiausi dokumentai, jų kopijos, taip pat artimųjų nuotraukos, jeigu prireiktų jų ieškoti. Nereikėtų pamiršti ir rašiklio, užrašų knygelės, kurioje būtų svarbūs adresai ir telefonų numeriai. Visa tai geriausia sudėti į plastikines įmautes ar specialius vokus.

„Tinkamai sukomplektuotas išvykimo krepšys ekstremaliosios situacijos atveju sumažins stresą ir padės pasirūpinti savimi bei kitais“, – teigia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai.

„G. ž.“ inform.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ar :
    Ruošiasi karui?
  • Gina :
    Labai neišsamiai parasyta. Pagal tai kas išvardinta, reikės ne kuprinės o karučio. Vien vandens kanę tįsti, o dar pledas..Turi būti sąrašas būtiniausių daiktų. Degtukai, peilis, virvelė, skarelė, spiritas, ledinukai, šokoladas metalinis dubenėlis... Kažkaip panašiai
  • /// :
    A jau reikia? Kai teks prisideti 70% prie visu keliu, komunikaciju, aiksteliu, salygatviu tiesymo tai susikrausim be jusu rekomendaciju!!!! Kaip zydams ... Gerai isrinktieji, taryba dirba!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas