Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Ar įmanoma gauti vadovo darbą neturint patirties?

Niekas nepaneigs, kad patirtis yra svarbus rodiklis nepriklausomai nuo norimų užimti pareigų. Jos neturintiems žmonėms dažnai kyla klausimas – kaip gi tuomet rasti darbą, jei personalo atranka orientuota pirmiausia į patyrusius specialistus? Žinoma, nesunkiai rasti žemesnės kvalifikacijos darbą gali ir darbo rinkos naujokai. Tačiau turintiems vadovaujančioms pareigoms reikiamą išsilavinimą ir siekiantiems vadovo posto žymiai sunkiau. Tačiau įmanoma. Pateikiame keletą patarimų, kurie padės siekiantiems įsidarbinti vadovaujančiose pareigose.

  • Siekite norimų pareigų palaipsniui

Vienas iš pagrindinių patarimų – suprasti, kad vadovo postas gali būti pasiekiamas ne iš karto. Jei dirbate perspektyvioje įmonėje, neatmeskite galimybės tapti jos vadovu. Na, o jei ieškote darbo, žemesnės grandies personalo atranka gali būti kelio link vadovo posto pradžia. Dirbdami nepriekaištingai vykdykite savo pareigas, nusipelnykite gerą reputaciją ir palaikykite puikius santykius su kolektyvu. Žinoma, garantijos, kad po kurio laiko toje įmonėje bus reikalingas naujas vadovas, nėra. Tačiau visuomet yra tokia tikimybė. Tad atsakingai dirbdami įmonėje, kuriai norėtumėte vadovauti, reikiamu laiku jau būsite reikiamoje vietoje.

  • Akcentuokite kitus savo privalumus

Net ir neturint patirties iš karto pradėti dirbti vadovaujančiose pareigose nėra neįmanoma misija. Galbūt tai nepavyks iš karto, tačiau kiekviena vadovaujančio personalo atranka yra nauja galimybė. Dalyvaudami jose akcentuokite kitus savo privalumus. Patirties trūkumą gali atsverti aukščiausios pakopos išsilavinimas ir puikūs mokymosi rezultatai, vadovams reikalingos asmeninės savybės ar papildomi įgūdžiai, kuriais negali pasigirti kiti kandidatai. Kalbant apie patirties trūkumą paminėkite, kad praktinių žinių įgijote atlikdami studijų praktiką. Kitaip tariant, stenkitės kuo mažiau pabrėžti darbo patirties trūkumą ir įtikinti darbdavį, kad tai nėra rimtas trūkumas. Tuomet gali  būti, kad personalo atranka duos jums gerus rezultatus.

  • Pabandykite įsidarbinti kitais būdais

Vadovaujančio personalo atranka nėra vienintelis būdas, kuriuo galite pasiekti vadovo postą. Neturint patirties kartais lengviau pasiekti tikslą pasinaudojant pažintimis ir rekomendacijomis. Pagalvokite, galbūt pažįstamų tarpe turite įtakingų žmonių, kurie galėtų jums padėti. Galbūt jūsų bičiulio verslo partneris ieško kam patikėti savo verslo vadovavimą ir jūs galėtumėte užimti savo pirmąsias vadovo pareigas.

  • Pradėkite nuo smulkesnių įmonių

Jei svajojate tapti stambios įmonės vadovu, pirmiausia pagalvokite, ar neturint patirties jums  patiems tai nebūtų pernelyg didelis iššūkis. Tai pirmoji priežastis, dėl ko turėtumėte orientuotis į vadovo pareigas mažesnėse įmonėse. Na, o antra, vadovaujančio personalo atranka ne stambioje įmonėje neturint patirties bus žymiai lengviau įveikiama. Įgyta patirtis vadovaujant nedidelei įmonei taps jūsų privalumu vėliau siekiant įsidarbinti stambioje įmonėje.

Apibendrinant galima sakyti, kad tapti vadovu neturint patirties yra sunku, bet įmanoma. Greičiausias ir lengviausias būdas – pasinaudoti pažintimis. Na, o turintiems kantrybės ir norintiems pasiekti vadovo postą pasikliaujant vien tik savo jėgomis, verta siekti vadovo kėdės palengva, žingsnis po žingsnio. Be to, savarankiškai  pasiektos pergalės skonis bus dar saldesnis.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas