Tarp surinkusiųjų daugiausia balų – Jaunimo g. 23 namas.

Aktualijos, Naujausi

Daugiabučiai prioritetiniame sąraše įvertinti nuo 30 iki 4 balų

Genovaitė KAZIELIENĖ

Praėjusią savaitę vykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje buvo pateiktas sprendimo projektas „Dėl Susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų daugiabučių gyvenamųjų namų kvartaluose statybos, rekonstravimo ir remonto Ukmergės mieste prioritetinio sąrašo patvirtinimo“.

Sausio pabaigoje vykusiame posėdyje rajono Taryba patvirtino Susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų daugiabučių gyvenamųjų namų kvartaluose statybos, rekonstravimo ir remonto, dalyvaujant fiziniams ir juridiniams asmenims, tvarkos aprašą. Dokumente reglamentuojama Ukmergės rajono savivaldybės daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalų bendrojo naudojimo teritorijose esančių daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalų susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų statybos, rekonstravimo ir remonto tvarka, atvejai ir sąlygos, dalyvaujant fiziniams ar juridiniams asmenims – pareiškėjams.

Numatytas finansavimo dydis įvažiavimams, esantiems daugiabučių gyvenamųjų namų teritorijoje, šaligatviams, nepriskirtiems daugiabučių namų teritorijoms, šaligatviams, esantiems daugiabučių gyvenamųjų namų teritorijoje, automobilių stovėjimo aikštelėms, inžineriniams tinklams, esantiems įvažiavimuose ir kitose judėjimo vietose, kai daugiabutis gyvenamasis namas nėra atnaujintas; kai daugiabutis gyvenamasis namas nėra atnaujintas, bet yra įrengtas naujas šaligatvis; kai daugiabutis gyvenamasis namas yra modernizuotas; kai daugiabutis namas yra atnaujintas ir yra įrengtas naujas šaligatvis.

Taip pat nustatytas pareiškėjų prisidėjimo prie daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalų infrastruktūros įrengimo dydis.

Pagal Susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų daugiabučių gyvenamųjų namų kvartaluose statybos, rekonstravimo ir remonto, dalyvaujant fiziniams ir juridiniams asmenims, tvarkos aprašą, kiekvienais metais iki vasario 1 d. darbo grupė balų mažėjimo tvarka patikslina ir sudaro prioritetinį sąrašą, kurį tvirtina rajono Taryba.

Jos nariams pateiktame sąraše – 81 objektas: Ukmergės miesto namai ir jų grupės.

Daugiausia balų – po 30, surinko Jaunimo g. 9 ir Jaunimo g. 23 daugiabučiai, Vytauto g. 98 skirta 28 balai, Žiedo g. 3 ir Veterinarijos g. 2 – po 23 balus, grupei daugiabučių – Kauno g. 27A, Kauno g. 27, Kauno g. 29A, Deltuvos g. 10, Deltuvos g. 8, Deltuvos g. 6, Deltuvos g. 10A – 18,86 balo.

Sąrašo gale – V. Kudirkos g. 3 ir Kauno g. 41 daugiabučiai, turintys po 5 balus, Vasario 16-osios g. 51 bei Miškų g. 33 – po 4 balus.

Kai kurie Tarybos nariai siūlė viešai skelbti, kaip skaičiuojami balai, diskutavo dėl kai kurių nuostatų. Jiems buvo paaiškinta, kad dabar yra pereinamasis laikotarpis iš buvusios tvarkos į naują, tad viskas bus tobulinama.

Pateiktam sprendimo projektui pritarė 19 Tarybos narių, 1 – susilaikė, 4 – nebalsavo.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Cha :
    Kaipgi be Jaunimo g. 9. Ten gi didžioji Dalė gyvena. ,
  • Ha Ha :
    70% proporcingai buto plotui!!! Su terba visi toj iseisim is savo namu!!! Ubagais daro visus ir visi tyli! Kada saudyt prades?
  • $$$ :
    Namai visi " ore" kaba, sklypai nesuformuoti!!! Neišnuomuoti, neparduoti !! Į svetimą turtą investuot prievolės nėra!!! Gauja !!!
  • Nu nu :
    Tai gal bendrasavininkais patapsim? Valstybinės žemės savininkais? Nos pinigai iš biudžeto, ES skyriami! Tai tegu sutartį duoda pasirašyti- investicijų!!!!! Pelną turėsim iš savo investicijos!!!! Sutrtys tegu savivaldybė ruoše!!! Grynais, į sasiuvinuką niekas nemokės!!!
  • Gyventojas :
    Grožio konkursai....o kiemą turime tvarkytis patys? Ten miesto žemė. Suprantu pavyzdys iš valdžios, gyventojai atsakys tuo pačiu. Bet bent kol kas tik.... rinkiminis plakatas visų gražus, o darbai nelabai matosi. Sąvoka "prisidėti gyventojams" juokinga.... Ypač asfaltui ir siukslems

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas