Įvairūs

Arkiniai šiltnamiai – vienas iš galimybių polikarbonatinių šiltnamių variantų

Šiltnamis – statinys, kurį vis dažniau galime pabandyti ne tik atokiame kaime, bet ir sparčiai besiplečiančiuose užmiesčiuose ar net pačiame miesto centre, individualių namų kiemeliuose. Mada ar visagalis prigimties šauksmas (juk, kaip sakoma, lietuviai – kažkelinta karta nuo žagrės) skatina, numetus darbinį kostiumą ar nesibaiminant sugadinti šviežio manikiūro, panardinti rankas į žemę –amžina tema, reikalaujanti plačios diskusijos. Tačiau mes šį kartą pakalbėsime praktiškesne tema ir pabandysime atsakyti į klausimą, kodėl polikarbonatiniai arkiniai šiltnamiai – „Meistro kodas“ vienas iš siūlomų produktų – toks populiarus pasirinkimas mėgėjų ir profesionalų tarpe.

Kodėl jums reikalingas šiltnamis?

Atėjus šiltajam sezonui, be visų privalumų, padovanojančiam ir gausią pintinę sodo bei daržo gėrybių, turime puikią progą papildyti organizmo atsargas taip trūkstamų vitaminų, mineralų ir kitų naudingų  medžiagų. Tiesa, miestiečiai, norintys bent vasarą maitinti žalėsiais, yra priversti padažninti vizitus į turgavietę (tiesa, dėl ten parduodamos produkcijos natūralumo kyla pagrįstų klausimų) ar, jei pasisekė, gėrybes parsivežti iš kaimo. Tačiau, savaime suprantama, prieš kelias dienas skintas agurkas neprilygsta tam traškiam, ką tik nuskintam iš nuosavo šiltnamio. O pastarąjį, kaip jau supratote, gali turėti kiekvienas, nepriklausomai nuo to, kaime ar mieste gyventų. Polikarbonatinių šiltnamių „Klasika“ dizainas yra toks elegantiškas ir grakštus, jog puikiai derės net ir labiausiai išpuoselėtoje aplinkoje.

Jei savo „žemės“ šauksmą jau esate patenkinę eksperimentuodami su prieskoninių žolelių auginimu vazonuose ar net pakilę „karjeros“ laiptais iki daržininkystės pakeltose lysvėse, šiltnamiai gali dar labiau išplėsti jūsų galimybes šioje srityje. Deja, mūsų klimatas nėra itin palankus augalų auginimui (ką jau kalbėti apie retesnes veisles). Tuo tarpu šiltnamiuose augalai gali mėgautis saulės spinduliuose nuo pavasario iki pat rudens, o ir pastarųjų derlius, lyginant su paprastu daržu, kur kas gausesnis. Vadinasi, jei daržininkystė – jums priimtinas hobi, kurį norite dar labiau puoselėti, turėtumėte pasidomėti, kokios alternatyvos yra siūlomos šios produkcijos gamintojų.

O gal pageidausite…polikarbonatinio arkinio šiltnamio?

Anksčiau žmonės, per daug nesukdami sau galvos, tverdavo šiltnamius iš visko, ką rasdavo besimėtant po ranka. O šių kassezoninis ar net dažnesnis, remontas atrodydavo savaime suprantamas dalykas. Tuo tarpu šiandien galime rinktis iš plačios šiltnamių įvairovės, stebinančios ne tik dizainu, bet ir kokybe bei ilgaamžiškumu.

Arkinis šiltnamis – viena iš galimų šiltnamių formų, kuri, kaip ir kitos alternatyvos, pasižymi individualiais niuansais.  Apvali arkinių šiltnamių forma, daugeliui daržininkų tapusi klasika bei savotišku šiltnamių etalonu, yra rekomenduojama ir dėl tolygaus saulės spindulių pasiskirstymo galimybės. O tai, kaip žinia, yra vienas iš esminių veiksnių, įtakojančių jame augančių augalų derliaus kokybę bei kiekį.

Arkiniai šiltnamiai „Klasika“ yra neatsiejami ir nuo žodžio „polikarbonatas“. Polikarbonatas – tai vienas iš šiltnamių dangos variantų, kuris, lyginant su kitomis alternatyvomis, tai yra polietileno plėvele arba stiklu, pasižymi kur kas patrauklesnėmis bei, svarbiausia, augalams „draugiškesnėmis“ savybėmis. Viena jų – patvarumas, svarbus kalbant apie šiltnamio atsparumą, pavyzdžiui, stipresniam vėjui ar krušai bei su tuo susijusį ilgaamžiškumą. Pamenate apie nuolatinius šiltnamio remonto darbus? Polikarbonatinė danga leidžia tai pamiršti! Tolygus šviesos bei šilumos pasiskirstymas, efektyvi apsauga nuo žalingų ultravioletinių saulės spindulių ar net „pasižnaibyti“ mėgstančio pavasarinio šaltuko – kiti veiksniai, tampantys rimtu pagrindu rinktis būtent polikarbonatinius šiltnamius, nesvarbu, arkinius ar kitų formų (šlaitiniai, „lašo“ formos).

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas