Pranešimų apie vaiko teisių pažeidimus dažniausiai sulaukiama iš policijos.

Aktualijos, Naujausi

Vaikas pats kreipėsi pagalbos, bet tokie atvejai – reti

Vasario 19-ąją, apie 22 valandą, policijai buvo pranešta, kad vienoje rajono seniūnijoje tėvas sumušė savo nepilnametį sūnų, sukeldamas jam fizinį skausmą. Apie šį įvykį buvo informuoti ir vaiko teisių gynėjai. Kaip paaiškėjo, pagalbą išsikvietė pats 14 metų berniukas. Šis smurto atvejis paskatino pokalbiui apie pasitaikančius vaikų teisių pažeidimus rajone. Apie tai kalbėjomės su Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vilniaus apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėja Ukmergės rajone Audrone JASIONIENE.

 – Kokių veiksmų ėmėtės po policijos pranešimo apie įvykį minėtoje seniūnijoje? Kur šiuo metu yra tėvo smurtą patyręs nepilnametis?

 – Į nurodytus namus nuvykę Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai nustatė, jog kilus žodiniam konfliktui tarp sūnaus ir tėvo, pastarasis ir trenkė berniukui.

Visą straipsnį skaitykite trečiadienio laikraštyje.

AUTORĖS nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • tik nuomonė :
    liūdna, kad taip vyksta. Liūdna, kad ir kartais stipresnis balso tembras subarus jau kliūna ir vaikams , ir kaimynams , ir nepažįstamiems, ir t.t., nes vaiko teisės yra, bet nebeliko pareigų. Aš prieš vaikų smurtą, bet ar nepiktnaudžiauja vaikai tomis teisėmis kartais? Eini kartais ir matai /paaugliukai stovi ir rūko, bet nebandai kliudyti, nes jie žino teises ir pasakys, kad užsipuolei, aprėkei juos. Mažai liko pagarbos aplinkiniams.
  • vr :
    internatan iskart atiduociau. ten turetu but geriau.
  • Eugenijus :
    Neturi laiko vaikui, su juo kalbėti, pabūti, todėl atrodo taip paprasčiau - bauginti ir priverst silpnesnį už save. Gerai kad tos situacijos dabar matomos, kad bandoma reaguot, aišku, reakcija turi būti adekvati, to visiems reikia mokytis. Juk pagalba reikalinga ir smurtaujanciam, reikia jam padet atverti akis - tai labai sudėtinga ...
  • Mano vardas :
    Gaila tėvų...
  • Rasa :
    Dabar vaikai gudrus. Spaudžia tėvus į kampą vos tik pakelį balsą, ar kažko neleidi. Grasina, aš žinau savo teises.
  • Ingrida :
    Tikrai tokie atvejai nera reti, yra begales seimu kur vaikai nuolat grasina kad skambins vaiku teisem jeigu kazko negaus
  • Dabar :
    Pešasi kaip sunys

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas