Įvairūs, Naujausi

Kaip atrodo freelancerio darbas? Specialistės patirtys

Daugeliui žmonių atrodo, kad „darbas sau“ turi kur kas daugiau privalumų nei minusų. Sunku atsakyti, kadangi tai, kas tinka vienam žmogui – kitam gali būti prastas pasirinkimas. Bet kuriuo atveju svarbiausia, kad šiuo metu kiekvienas gali dirbti taip ir tą, kas jam teikia daugiausia džiaugsmo ir tuo pačiu padeda tobulėti.

Jeigu Jus visada domino laisvai dirbančio specialisto diena – tokiu atveju šis straipsnis yra kaip tik Jums. Jame kalbamės su Rūta, kuri jau 7-erius metus džiaugiasi laisvai samdomo specialisto duona, kadangi dirba pagal individualią veiklą.

Laiko planavimas – labai svarbus

Šiais laikais labai daug kalbama apie laiko planavimo svarbą ir jog kiekvienas žmogus, kuris siekia produktyviai išnaudoti dieną, turi mokėti planuoti laiką. Žmogui, kuris dirba sau – tai ypač svarbu. „Šiuo metu galima rasti labai daug programėlių, kurios padeda matuoti darbo valandas ir tuo pačiu susikoncentruoti ties konkrečiu procesu. Ne visiems jos tinka, tačiau bent jau išbandyti – tikrai verta“,- pasakoja Rūta.

Visi per parą turime 24 valandas, tad kartais keista, kaip vien sugeba atlikti tiek daug dalykų, kai tuo tarpu kiti  teigia, kad nieko nespėja. Viskas remiasi į tinkamą laiko panaudojimą ir tuo pačiu žinojimą – kaip atlikti tam tikrus darbus.

„Svarbu tam tikrus darbus palikti kitiems. Tiems, kurie juos atliks greičiau. Pavyzdžiui, buhalterijos tvarkymui aš naudoju saskaita123.lt programą. Tai taupo mano laiką“,- rekomenduoja laisvai samdoma specialistė.

Tinkamos reputacijos kūrimas

Laisvai dirbantis specialistas, kaip pat kaip ir juridinis asmuo, turi daugiau laiko skirti ir savo reputacijos gerinimui, aukštinimui, kadangi tai leidžia būti ramiu dėl pastovių užsakymų kiekių. Ir jokio skirtumo, kad freelanceris yra ne įmonė – tinkamas savęs reprezentavimas yra labai svarbus.

„Posakis, kad klientas visada teisus – galioja bet kuriuo atveju. Asmenys, kurie dirba sau ir kurie suinteresuoti turėti kuo daugiau užsakymų  – turi ir teikti tokias paslaugas, kurios atitinka klientų lūkesčius. Žinoma, savo vardo puoselėjimas reikalauja laiko, tačiau jo skyrus – viskas įmanoma“,- savo patirtimi dalijasi Rūta.

Verta skirti dėmesio lojaliems klientams

Lygiai taip pat kaip ir įmonė – taip ir freelanceriai turėtų siekti išlaikyti klientus, kurie teikia pastovius užsakymus. Ne veltui taikydami nuolaidos programas jie sulaukia daugiau dėmesio ir tuo pačiu daugiau užsakymų, kurie yra reguliarūs.

Žinoma, nėra paprasta susikurti tokią auditoriją. Jai labai dažnai reikia laiko. Tačiau su praktika – ateina žinios, o su jomis – klientai, kurie leis kiekvieną mėnesį gauti pastovias pajamas.

Nuolatinis tobulinimasis

Taip pat savarankiškai dirbantys asmenys turi kuo daugiau laiko bei dėmesio skirti asmeniniam savęs tobulinimui, kadangi tik tokiu atveju bus konkurencingi ir tuo pačiu sulauks ko daugiau užsakymų. Žinoma, tai reikalauja laiko bei pinigų, tačiau galiausiai grįžta užsakymu pavidalu, kurie leis papildyti ir piniginės turinį.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas