Medinis namas su mediniais langais.

Įvairūs

Kodėl mediniai langai geriau už plastikinius?

Namų remontas, atnešantis kardinalias permainas interjere ir eksterjere bei statybos „nuo nulio“ neabejotinai yra reikšmingas įvykis kiekvieno mūsų gyvenime. Galutinis rezultatas – tarsi ta viliojanti vyšnaitė ant torto, tačiau iki kol pastarąją bus galima „ragauti“, teks įdėti nemažai darbo… Viena iš reikšmingų užduočių – nuspręsti, kuri alternatyva iš kelių galimų, kalbant apie vienos ar kitos konstrukcijos įrengimą, yra optimaliausias variantas. Šį kartą apžvelgsime, kas – mediniai ar plastikiniai langai – yra geresnis pasirinkimas.

Net ir nežinant apie įmonę AB „Stalių gaminiai“, gaminančią bei prekiaujančią įvairiais medienos gaminiais pagal individualius užsakymus, pats pavadinimas išduoda pastarųjų veiklos sritį. Tiesa, nors ir „atstovaudami“ medieną, šios įmonės meistrai anaiptol nebando įtikinėti, jog tai – vienintelis ir nepakartojamas variantas. Prieš priimant galutinį sprendimą, patariama išanalizuoti abiejų medžiagų, kaip žaliavos langų gamyboje, privalumus bei trūkumus.

Medinis namas, mediniai langai.

Medinių langų ypatybės

Ne veltui vis daugiau žmonių renkasi medinius langus: šių privalumai – iš tiesų verti dėmesio!

Jei paisysite minimalių priežiūros reikalavimų, ši konstrukcija „gyvens“ ilgai ir sėkmingai, džiugindama jus net pusšimtį ar daugiau metų.

  • Medinių profilių standumas, kuris yra didesnis lyginant su plastikinių, lemia galimybę atlaikyti didesnius, sunkesnius lango stiklo paketus. Tai itin svarbu kalbant apie didesnius, nestandartinių išmatavimų langus.
  • Mediniai langai pasižymi efektyvia šilumos izoliacija. Tiesa, langas langui nelygus. Galutinis rezultatas priklausys nuo medžio rūšies, iš kurios langas pagamintas bei šios kokybės, profilio storio ar net lango formos. Ką geriausia rinktis, profesionaliai patars meistrai, kuriems patikėsite langų gamybos užsakymą.
  • Taip pat mediena užtikrina ir gerą oro cirkuliaciją, o tai, kalbant apie palankų mikroklimatą patalpoje, yra itin svarbu.
  • Medis – puikus „molis“ stalių rankose, iš kurio galima sukurti unikalius, vienetinius gaminius. Langų forma, rėmo tekstūra bei spalva ir kiti niuansai priklauso tik nuo užsakovo pageidavimų, kuriuos turėtų įtakoti ne tik asmeninis skonis, bet ir kuriamas interjeras/eksterjeras bei langas tenkanti „misija“ – susilieti su aplinka ar tapti išskirtine detale.
  • Ekologija – itin reikšmingas aspektas, kalbant tiek individualiu, tiek globaliu lygmeniu. Žaliava – atsinaujinanti, gamyboje naudojamos netoksiškos medžiagos (net ir dažai gali būti tokie!), o ir seni, nebetinkami langai netampa aplinkai kenkiančia šiukšle.

Atrodo tiesiog idealus variantas? Iš tiesų taip! Tiesa, dalis nėra patenkinti aukštesne, lyginant su plastikiniais langai, kaina. Tiesa yra tokia, jog kokybė kainuoja. Aišku, individuali langų gamyba leidžia pagudrauti ir, pasinaudojus profesionalų patarimais, kai kuriais atžvilgiais sutaupyti neaukojant kokybės.

Namas su mediniais langais.

Plastikinių langų alternatyva

Aišku, norint priimti objektyviausią sprendimą, nepamirškite susipažinti ir su pagrindiniu medinių langų konkurentu – plastikiniais langais.

  • Žemesnė kaina – pagrindinis privalumas, kuriuo pasižymi šie langai. Tikriausiai tai ir yra priežastis, dėl ko žmonės, statantys namus sau, dažniausiai renkasi medinius, o verslininkai – plastikinius langus.
  • Plastikinių rėmų valymas nereikalauja daug pastangų. Tiesa, medžiaga traukia nešvarumus, tad, norint estetiško vaizdo, nusiteikite dažnai „mosuoti“ šluoste.
  • Tai – variantas, pasižymintis gera garso izoliacija.
  • Plastikas – drėgmei atspari medžiaga, tad sukti galvos dėl rėmo impregnavimo nereikės.
  • Kuklesnė, tačiau gana nemaža spalvų pasirinkimo galimybė.

Aišku, mediena plastiką, kuris nėra toks tvirtas bei ilgaamžis, kalbant apie langus bei kitus gaminius, lenkia visa „galva“. O bandymai rinktis medžio imitacijos plastikinius rėmus dažnai baigiasi neskoningu kiču… Mediniai langai, akivaizdu, įvertinus visas šių eksploatacines savybes, tikrai geresnis variantas už plastikinius. Aišku, viskas priklauso tik nuo jūsų norų bei galimybių.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas