Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Tyrėsi kooperatyvo darbuotojai

Šią savaitę, vasario 8-9 dienomis, rajono Vartotojų kooperatyvo darbuotojai turėjo galimybę atlikti antigenų tyrimus dėl susirgimo koronavirusu. Išsitirti panoro beveik pusė įmonės personalo.

Vartotojų koopertyvo direktorė Angelė Andrikonienė sakė, jog įmonės lėšomis buvo nupirkti antigeno bei koronaviruso nustatymo testai, kurie atliekami darant kraujo tyrimus. Jie pagal pasirašytą sutartį buvo vykdomi Ukmergės pirminės sveikatos (PSPC) centro laboratorijoje.

„Esame labai dėkingi PSPC Klinikinės diagnostikos laboratorijos vedėjai Nijolei Pakonienei ir visai jos komandai už puikų darbą, greitai pateiktus atliktų tyrimų rezultatus“, – kalbėjo A. Andrikonienė.

Pasak direktorės, per dvi dienas iš 170 Vartotojų kooperatyvo darbuotojų galimybe išsitirti, ar neserga, sužinoti, ar nėra persirgę besimptome forma, ar neturi susiformavusių antikūnų, panoro 74 asmenys.

Kaimų parduotuvėse dirbantiems žmonėms buvo sudarytos sąlygos tyrimui atvykti anksti ryte, kad jau 8 valandą galėtų būti grįžę į savo darbo vietas.

„Dvi dienas penki PSPC darbuotojai kas penkios minutės priiminėjo po vieną žmogų ir ėmė kraujo mėginius, – pasakojo A. Andrikonienė. – Kai kurie jau tą pačią dieną e. sveikata sistemoje rado įkeltus atsakymus, kitiems atsakyta raštu.“

Būta ir netikėtumų. Paaiškėjo, kad kai kurie net nejausdami jau buvo persirgę koronavirusu ir turi antikūnų. Šiuo metu sergančių darbuotojų nenustatyta.

Vartotojų kooperatyvo direktorė teigė, kad ateityje, keičiantis sergamumo situacijai rajone, tyrimus planuojama kartoti. Tikimasi, kad norinčiųjų pasitikrinti bus daugiau, prisijungs šįkart dėl įvairių priežasčių to daryti nepanorę darbuotojai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • netikiu :
    o gal ""prievartos nebuvo", pasake virsesnis, nori dirbt skiepykis ir eini suglaudes ausis nutildytas. Pasidalinkime salutiniais poveikiais, kaip skausmai kuna ciupo ar reikejo paipaliotis kokias pora paru, ir nesupranti kas su tavimi darosi. Bet gi nelabai kas paguos, sakys pats sutikai, pasirasei ir taip toliau
  • A :
    O kitur prievarta verciama testuotis buvo.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas