Aktualijos, Naujausi

Užpustytame vienkiemyje neįgalūs žmonės neturi elektros, ryšio ir kuro

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Ukmergės rajono policijos komisariato vyriausiesiems patruliams Svetlanai Liaudanskienei ir Mariui Aleknavičiui teko pusantro kilometro klampoti pusnimis, skubant pas asmenis, kuriems buvo reikalinga pagalba.

Vasario 11-ąją, apie 12.45 valandą, policijoje buvo gautas Savanorių linijos darbuotojos pranešimas apie tai, kad užpustytame Ukmergės rajono vienkiemyje gyvenantiems ligotiems žmonėms niekas nesuteikia pagalbos, jie negali išsikviesti medikų, neturi maisto.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė, į Savanorių liniją skambinęs vyras teigė, jog jam važiuojant iš Vilniaus, netoli pirmo įvažiavimo į Ukmergę, jį sustabdė moteris, kuri teigė, kad reikia padėti vienkiemyje gyvenančiam ligotam asmeniui.

Į nurodytą vietą išvyko vyriausieji patruliai S. Liaudanskienė ir M. Aleknavičius. Pasikalbėję su pagalbos prašiusia moterimi, pareigūnai išsiaiškino, kad ji su bičiuliu gyvena atokiame Pivonijos seniūnijos kaime, kelias iki namų seniai užpustytas. Nepažįstamoji sakė, kad neturi mobiliojo ryšio telefono, negali išsikviesti pagalbos, todėl ryžosi pėsčiomis klamposi iki artimiausio kelio. Kad moteris sako tiesą, bylojo ir jos pėdsakai sniege.

Negalėdami pravažiuoti patruliai iki minėtosios sodybos brido giliomis pusnimis. Paaiškėjo, kad šių žmonių namas yra sudegęs, o pora glaudžiasi sandėliuke, šildosi krosnele.

„Neaišku, ką naudoja kurui, nes jokių malkų nesimatė, o sniegas aplinkui buvo pajuodęs…“ – pastebėjo pareigūnė.

71-erių metų moteris policininkams aiškino, jog į jai priklausančią sodybą su 63-jų metų draugu atvyko iš Vilniaus dar kovo mėnesį, prieš karantiną. Jiedu gyvena be elektros, neturi telefoninio ryšio. Vyras serga, jam pasibaigė vaistai, kelias iki sodybos užpustytas, tad jie negalėjo išsikviesti pagalbos.

Apie šių dviejų žmonių situaciją patruliai pranešė rajono socialinei tarnybai, seniūnijai. Buvo pasirūpinta, kad iki sodybos būtų nuvalytas kelias. Tuomet pareigūnai iškvietė greitosios medicininės pagalbos brigadą. Medikai vyrą apžiūrėjo, davė vaistų, tačiau į ligoninę nevežė.

„Suteikdami socialinę pagalbą užtrukome keturias valandas, tačiau buvome ramūs, kad viską padarėme“, – sakė S. Liaudanskienė, tikėdamasi, kad rūpestį šiais žmonėmis perims seniūnija.

„G. ž.“ inform.

Rajono Policijos komisariato nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aš :
    Tai ar kas aplankė tuos senuosius iš socialinių? Jau gi žino kur givena ir kaip.
  • Lietuva :
    Lavonus deklaruoja, kad dg.skirtu lesu...gal jie net ir balsuoja per rinkymus ...
  • Gal :
    Maziau yra daugiau.Maziau zmoniu, daugiau pinigu
  • Kaimietis :
    Kabinete šilta ...ieskok cia kam reikia kažko...kreipsis- negaus...nes nepriklauso. Algoritmas panasus
  • Visi dydžiai :
    Wwwhttps://socmin.lrv.lt/lt/naujienos/kas-planuojama-2021-metais-dides-vaiko-pinigai-ir-pensijos-o-mokesciai-nesikeis Visi dydžiai Nors tarybos sprendimas yra pasenes, įstatymas tai pasikeitės.Sąmoningai jo nekeičia, kad kuo dg.sutaupyt!!! Neduot.
  • Visa slepiama soc.parama :
    Wwwhttps://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/d17146b200d411ea90d5d63c859a8aa7/asr
  • Musu Ukmerge :
    Socialine parama-vienkartine,tiksline,periodine, salygine pasalpa ir kt. Gyventojai privalo apie tai zinoti, ypac siuo sunkiu pandemijos metu.Privalo buti informuoti apie visas galimybes, o valdzia yra tam kad rupintusi gyventojais,
  • to siaip :
    Idomu, koks kaimo pavadinimas?
  • Geroves valstybe :
    Paziurejau savivaldybes tinklalapi. Socialine parama- uztusuota.Kodel?Kodel slepiama informacija? Kad nesikreiptu, kad nezinotu? Juk paramos yra labai daug, ir ivairios. Gal taip bandoma taupyti?
  • Šiaip :
    Lietuviui: keistas jus žmogus- žmonės išvažiavo iš Vilniaus, kur deklaravę savo gyvenamąją vietą, niekam nieko nepranešė, tai ką gali Ukmergės Sodra ar socialinis skyriys žinoti? Beje, tam kaime niekas negyvena, ten ta sudegus troba gal būt vienintelė yra. Įdomu, ar bent savo pavardes jie yra pasisakę ir dokumentus bent parodė specialistams? O gal jie apie savo gyvenimą nenori pasakoti? Juk nepriversi žmogaus kalbėti. Ir kaip tada jie beveik metus pragyveno be pagalbos, be vaistų, be gydytojų konsultacijos, be kitų specialistų pagalbos? Kodėl anksčiau jie niekur nesikreipė? Jei ne liga, tai niekas apie juos net ir nežinotų? Daug nežinomųjų šioje situacijoje, todėl kažką kaltinti nėra prasmės ir bėdą mesti seniūnui ar socialinei darbuotojai. Jei tame kaime niekas negyvena, tai kelias ir nevalomas. Iš kur žinoti, kad ten esama žmonių, jei niekas iki tol nežinojo apie juos.
  • Saulius :
    Normalus Lietuviškas vaizdelis gerovės valstybėje.
  • Lietuvis :
    Nerasineju bet noriu ir aš "šiaip" komentarui: juk jei kažkas žino, nuvyko tai tam ir yra socialinis skyrius su žmonėmis. Ar tik kabinete? Kam tada auto pripirkta? Suprantu, kad neieskos patys, bet....21 amžiuje žmonės gyvena "niekur ir iš nieko"? Taip nebūna. Juk VMI Sodra visus žino, tai ir čia kažkas ne taip...Pasilieka nuomone sau
  • Ha Ha :
    Gyvena žmones ir niekas nežino ... ir nemato.... Buna, pasitaiko. Gyvena jie be maisto, šviesos, nesikuriano niekada... Kaip visada,kaltu nera. Bet visus pliatkus surinkt sugeba, išvadaa pareikt ...
  • Šiaip :
    O kaip socialinė darbuotoja gali žinoti apie atvykusius žmones, kurie apie save niekam nėra pranešę? Tie žmonės gyvena kažkur atokiam kaime, kur nėra žmonių. Jie ne Ukmergės rajono gyventojai. Nesuprantu, kuo kalti yra socialiniai darbuotojai tokiu atveju????
  • /// :
    Kas per soc.darbuotoja? Ir ne GĖDA?
  • Elektrikas :
    Elektrikai dar daugiau braido
  • Ukmergė :
    Kur seniūnas? Už ką algą gauna?!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas