Naujausi, Sveikata

Magnio trūkumas – dar viena negailestinga „pandemija“

Mikroelementas magnis dažnai vadinamas „gyvybės mineralu“, nes jo ypatingai reikia sklandžiai širdies, raumenų, nervų sistemos bei inkstų veiklai. Jis dalyvauja daugiau nei 300 įvairių gyvybei svarbių fermentų sistemų veiklos procese. Taip pat labai svarbus angliavandenių, lipidų, baltymų ir energijos apykaitoje, šilumos reguliacijos procese; padeda plisti nerviniam impulsui ir palaikyti raumenų dirglumą. 

Kadangi žmogaus organizmas pats magnio negamina, jo būtina gauti su maistu. Remdamiesi atliktais tyrimais, suaugusiems žmonėms medikai rekomenduoja per dieną suvartoti 310–320 mg magnio, o besilaukiančioms moterims šiek tiek daugiau – 350–360 mg. 

Jeigu jūsų organizmui trūksta šio svarbaus mikroelemento, jis apie tai nedelsdamas informuos įvairiais negalavimais. Apie magnio naudą ir jo trūkumą kalbamės su BIYOMA prekės ženklo įkūrėju, sveikatingumo ekspertu Andrejumi Petruša. 

Kaip mums organizmas signalizuoja apie magnio trūkumą? 

Magnis dalyvauja labai svarbiose mūsų organizmo veiklos procesuose, o jo trūkumas gali sukelti tikrą ir negailestingą „pandemiją“. 

Magnio yra daugelyje mūsų vartojamų maisto produktų – tamsiai žaliose lapinėse daržovėse, riešutuose, sėklose, pupelėse, avokaduose, bananuose, jogurte, jūros kopūstuose, duonoje, sėlenose ir net juodajame šokolade, tad galima manyti, jog sveika ir pilnavertė mityba aprūpina žmogų šiuo reikalingu mineralu. Deja, taip nutinka ne visada. 

Labai dažnai magnio trūkumas išsivysto dėl šiuolaikinės agrokultūros nualintame dirvožemyje auginamų daržovių. Taip pat dėl maisto ruošos technologijų, produktų apdorojimo būdų, kurių metu prarandama dalis vertingų medžiagų ir sumažėja produktų biologinė vertė – perdirbant grūdus, netenkama net 80 proc. viso magnio kiekio, o grūdinėse kultūrose magnio yra daugiausia. 

Apie magnio trūkumą mums praneša pats organizmas, tačiau kai kurie žmonės siunčiamų signalų nesupranta ir apie tai, kad jiems trūksta šio svarbaus mikroelemento net nežino. Tad būtina išsiaiškinti pagrindinius simptomus, kuriuos sukelia nepakankamas magnio kiekis organizme. 

Įsidėmėkite, jei jums trūksta magnio, kūnas jus apie tai informuos:

  • įvairiomis inkstų ir žarnyno ligomis;
  • organizmo intoksikacija;
  • depresija, nemiga, lėtumu ir mieguistumu;
  • širdies ligomis;
  • hipertenzija;
  • cukriniu diabetu ar hipoglikemija;
  • osteoporoze; 

Moterims magnio trūkumas gali pasireikšti ginekologiniais sutrikimais ar net sukelti nevaisingumą. 

Magnio nepakankamumo sukeltų ligų bei negalavimų sąrašą dar tikrai būtų galima pratęsti. Tačiau jei pastebėjote suprastėjusį apetitą, dažnai vargina galvos skausmai, pykinimas, silpnumas, nuolatinis nuovargis ar raumenų mėšlungis, vertėtų suskubti atlikti kraujo tyrimus ir išsiaiškinti ar jums netrūksta magnio.

Kaip papildyti magnio atsargas organizme? 

Norėdami pašalinti magnio trūkumą organizme, galite vartoti šio mikroelemento papildus. Tačiau 2010 metų pavasarį mokslininkai atliko transderminius magnio tyrimus, kurių metu buvo pastebėta, kad magnis nėra geriausiai įsisavinamas vartojant per burną. Vartojamas per burną, jis laisvina vidurius, todėl sumažina mineralų įsisavinimą. 

Tirdami įvairias galimybes, mokslininkai nustatė, kad magnio aliejaus vartojimas per odą – tai vienas efektyviausių būdų atstatyti magnio lygį organizme. Pacientams, 12 savaičių naudojant purškiamą magnio aliejų, šio mikroelemento lygis vidutiniškai pakilo apie 25,2 proc.

Toks būdas tinka tiems žmonėms, kurie susiduria su virškinimo problemomis ar siekia efektyvesnio magnio pasisavinimo. 

Kuo ypatingas BIYOMA „Thornado“ 100 proc. natūralus transderminis purškiamas magnis?

BIYOMA „Thornado“ natūralus transderminis purškiamas magnio aliejus Zechstein Inside® itin greitai įsisavinamas. Tai 100 procentinis koncentruotas, švariausias ir tyriausias elementinio magnio šaltinis, kurio sudėtyje nerasite GMO bei kitų kenksmingų priedų. Tyrimais įrodyta, kad transderminis magnis geriau įsisavinamas nei vartojamas tabletėmis ir kapsulėmis.

Purškiamas magnio aliejus per odą patenka tiesiai į kraujotaką, susigeria ypatingai greitai ir pasižymi begale naudingų savybių!

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas