Naujausi, Nuomonių telefonas

Lentelė su užrašu „Ukmergė“ skelbia tik apie greičio ribojimą

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Į redakciją paskambinęs ukmergiškis sakė, kad važiuojant nuo Vaitkuškio kalno link miesto yra užrašas „Ukmergė“. Tokį pat užrašą matome ir ant lentelės įvažiuojant į Pašilę keliuku palei vaikų lopšelį-darželį. Nuo miesto pusės įsukus į Pašilės gatvę – vėl užrašas „Ukmergė“.

„Prie buvusios urėdijos viena lentelė taip pat nurodo, kad įvažiuojame į Ukmergę, kita – kad miesto ribos baigiasi. O tai kieno teritorija yra važiuojant maždaug kilometro atkarpą per Pivonijos mišką? Manau, kad nelogiška keliose vietose nurodyti miesto ribas – lentelių reikėtų tik prie Vaitkuškio kalno“, – tokią mintį išsakė Ukmergės gyventojas.

Rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Artūras Sakalauskas pateikė trumpą ir konkretų atsakymą: „Visų pirma tai nėra nei užrašas, nei lentelė, o gyvenvietę žymintys kelio ženklai „Gyvenvietės pradžia“. Jie skelbia apie greičio apribojimą iki 50 km/h. Taigi, šio kelio ženklo tikslas – ne nurodyti gyvenvietės ribas, o informuoti vairuotojus apie eismo tvarką, skirtą gyvenvietėms.“

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Tomas :
    Aš niekaip nesuprntu..ka čia pridarė t, aš apie valdžią Ukmergės, su miesto heraldika. Yra nuo senovės gražus padavimas miesto, siejantis mergina ir vilką. Kas yra., pasamdiai skulptorių ar šiaip koki menininką ir tegu sukuria ta tema ornamentus. Ir būtinai įkūrimo metus 1225.cia juk vienas iš seniausių miestų. Lietuvos. Blyn tai jums nieko nesako?
  • Kitas nežiniukas :
    Tai kur tada gyvenvietės UKMERGĖ pradžia?
  • Ukmergiskis :
    Tam yra greicio rybojimo zenklai, o ne miestu lenteles.
  • Karbauskis terbakrauskis :
    Matomai tas nežiniukas nežino kėt.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas