Senamiesčio progimnazija nuo pirmadienio sulaukė daugiausiai nuotoliniu būdu iš mokyklos besimokančių mokinių. Genovaitės KAZIELIENĖS nuotr.

Aktualijos, Jaunimas, Naujausi

Dalis mokinių grįžo į mokyklas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) duomenimis, vienas iš 12 Lietuvos moksleivių neturi tinkamų sąlygų mokytis namuose. Skaičiuojama, kad šalyje yra apie 25 tūkst. mokinių, kuriems organizuojant ugdymą nuotoliniu būdu reikalinga pagalba. Nors nuotoliniam ugdymui antrojo karantino metu pasiruošta geriau nei pavasarį, vis dėlto pastebima, jog dalies vaikų mokymosi rezultatai greičiausiai suprastės. Būtent dėl to moksleiviams, neturintiems tinkamų sąlygų mokytis namuose ar patiriantiems mokymosi sunkumų, nuo šios savaitės sudaryta galimybė sugrįžti į mokyklas ir jose toliau mokytis nuotoliniu būdu. Ukmergės rajone tuo pasinaudojo 47 vaikai.

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas „Gimtajai žemei“ sakė, kad nuo pirmadienio mokinių sulaukė Siesikų, Taujėnų, Želvos gimnazijos, Deltuvos, Vidiškių ir Veprių pagrindinės mokyklos bei Senamiesčio progimnazija. Iš viso šias mokyklas pradėjo lankyti 47 mokiniai. Daugiausia vaikų – 19 – atėjo į Senamiesčio progimnaziją ir jos skyrius Dainavoje bei Laičiuose. Kitose mokyklose mokysis po 6–7 vaikus.

Prisijungti prie nuotolinių pamokų, stiprinti mokymosi motyvaciją jiems padeda specialieji pedagogai, pagalbos mokytojui specialistai, bibliotekų darbuotojai.

„Pagal nustatytą tvarką sprendimus, kokie vaikai turėtų mokytis iš mokyklų, priima įstaigų Vaikų gerovės komisijos, – aiškino V. Kalinas. – Sutarta, jog kas savaitę mokyklų vadovai ir komisijų nariai nagrinės situaciją, svarstys, ar nereikia ir kitiems vaikams sudaryti sąlygas nuotoliniu būdu mokytis atėjus į klases.“

Pasak Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo, nors mokyklos savo mokinius aprūpino planšetiniais bei nešiojamaisiais kompiuteriais, tačiau ne visose šeimose yra tinkamos sąlygos mokytis, kai kur – daug vaikų, namuose trūksta vietos ar technologinės įrangos. Taip pat yra ir tokių mokinių, kurie atsainiai žiūrį į nuotolinį mokymąsi, neprisijungia į pamokas, neatlieka užduočių. Tokie vaikai, kurie turi dirbti namuose, bet negali, nuo šiol mokysis iš mokyklų.

V. Kalino teigimu, jau pasirūpinta ir jų pavėžėjimu bei maitinimu. Tos mokymo įstaigos, kurios pačios organizuoja vaikų maitinimą, šiltą maistą gamins vietoje, kitos – pagal aplinkybes ir situaciją. Kai kurie tėveliai pageidavo ir toliau gauti maisto davinį produktais, kitiems tiekėjai atveš pusfabrikačius, kuriuos vaikai galės vietoje pasišildyti ir suvalgyti.

Vaikų po truputį daugėja ir lopšeliuose-darželiuose. Jei praeitą savaitę juos lankė tik apie 27 proc. auklėtinių, tai šią sulaukta daugiau – susirinko maždaug 33-35 proc. Daugiausia vaikų lanko lopšelį darželį „Eglutė“ – šią savaitę atvesti 88 mažyliai. „Saulutė“ sulaukė 67 auklėtinių, „Vaikystė“ – 60.

Į lopšelį-darželį „Eglutė“ šią savaitę atvesti 88 vaikai. Mindaugo TARULIO nuotr.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo teigimu, nors sergamumas šalyje ir rajone mažėja, švietimo įstaigose vis dar pasitaiko užsikrėtimų. Šiuo metu nedidelis rizikos židinys fiksuotas lopšelyje-darželyje „Nykštukas“, kur susirgus vienam darbuotojui, izoliuotis dėl turėto kontakto teko 14 vaikų ir 4 darbuotojams.

Sausio 26-ąją pranešta apie užsikrėtimo atvejį „Ryto“ specialiojoje mokykloje – susirgo darbuotoja.

Anot V. Kalino, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija anksčiau skelbė, jog šalies pradinių klasių mokiniai ir abiturientai į mokyklas galėtų sugrįžti jau nuo vasario 1 dienos, bet dabar šios minties atsisakoma. Šią savaitę bus sprendžiama, nuo kada mokyklos dar plačiau atvers duris savo mokiniams.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas