Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Patvirtino aprašą, kaip skirstys lėšas keliams ir gatvėms tvarkyti

Savivaldybės taryba patvirtino Finansavimo lėšų, skirtų Ukmergės rajono savivaldybės vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti, taisyti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti, naudojimo ir skirstymo bei objektų eiliškumo nustatymo tvarkos aprašą.

Šis dokumentas nustato Kelių priežiūros ir plėtros programos, ES fondų ir savivaldybės biudžeto finansavimo lėšų, skirtų Ukmergės rajono savivaldybės vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti, taisyti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti, skirstymo tvarką, panaudojimą ir atsiskaitymą už asignavimus, fizinių bei juridinių asmenų prisidėjimą savo lėšomis.

Pagal priimtą dokumentą, iki einamųjų metų lapkričio 1 d. seniūnijų seniūnai, atsižvelgus į motyvuotus seniūnijos gyventojų pageidavimus, savivaldybės administracijai turi pateikti prašymus, kuriuose būtų nurodytos norimų atlikti darbų apimtys, matmenys ar projektiniai pasiūlymai. Šie prašymai teikiami seniūnijos nustatytu siūlomu prioritetiniu eiliškumu, suderintu su seniūnaičiais. Taip pat turi būti nurodytas lėšų poreikis vietinės reikšmės keliams (gatvėms) prižiūrėti ir taisyti.

Aprašas reglamentuoja atvejus ir sąlygas fiziniams bei juridiniams asmenims – pareiškėjams – dalyvauti vykdant Ukmergės rajono vietinės reikšmės kelio ir kelio statinio projektavimo, tiesimo, statybos, rekonstravimo ir (ar) taisymo (remonto) darbus.

Pareiškėjų prisidėjimo vertė fiziniams asmenims – ne mažiau 20 proc., juridiniams – ne mažiau 30 proc. statybos darbų vertės.

Jie iki einamųjų metų spalio mėn. 1 d. turi pateikti nustatytos formos prašymus seniūnijų seniūnams, o šie apibendrintą informaciją ne vėliau kaip per 10 darbo dienų – savivaldybės administracijai.

Gautus prašymus pagal nustatytus atrankos kriterijus balais vertins savivaldybės mero potvarkiu sudaryta nuolat veikianti Darbo grupė vietinės reikšmės kelių (gatvių) priežiūros ir plėtros klausimams spręsti.

Sudarytas Prioritetinis sąrašas bus teikiamas tvirtinti Savivaldybės tarybai. Kiekvienais metais šis sąrašas bus tikslinamas ir papildomas iki vasario 1 dienos.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jo :
    Adai, gal tu geriau kaimynui nauja stoga uzdeng, koks skirtumas. Dabar pilieciai, Ukmerges r. sav., privalo prisideti prie visko, nors mokescius valstybei moka! savus "isratymus" susikure Ukmerge. Lietuvos istatymai nemotais.
  • ADUI :
    Parašyk prašymą, dasidėsi -30%!, grynais.
  • Adas :
    Deltuva - Tatkūnai reikia asfaltuot, bet kad ten nei merai, nei vicemerai negyvena. Tai kaip bus?
  • &&& :
    Leonpolis prisidejo, balciuniene? Kiek mokejo?
  • Gyventojas :
    Prioritetinė tvarka....keistai skamba. Ją nustato vėlgi "kažkokia komisija" todėl ir tvarkoma "prioritetinių" draugų gatvės. Įdomu kiek prisidėjo Beržų ir Rožių g gyventojai? Ten juk buvo asfaltas...
  • Vietine :
    Ir dar grynais, be jokios sutarties (investiciju)! Jesko durniu... durniai tegu moka! Gal dar prie tako prisidet reikia...
  • Jo :
    Nu nu... prisidet prie svetimi turto ... taryba ka ruko? Tai gal man kas remonta atliks? Kur parasyta kad PRIVALO pilietis prisidet ??? Durniu jesko.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas