Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Deltuvos senelių namuose – nė vieno susirgimo

COVID-19 pandemijai įsismarkavus, koronavirusas įsisuko į socialinės globos ir slaugos įstaigas. Užkratas neaplenkė ir mūsų rajone esančių Jasiuliškių socialinės globos namų bei Želvos parapijos katalikiškų senelių namų. Infekcija kol kas nepalietė tik Deltuvos Švč. Trejybės parapijos senelių namų.

 „Gimtosios žemės“ kalbintas rajono savivaldybės administracijos direktorius, Ekstremalių situacijų komisijos vadovas Darius Varnas sakė, jog Jasuliškių socialinės globos namuose  epidemijos židinys mažėja, padėtis gerėja.

„COVID-19 liga šiuo metu serga 78 jasiuliškiečiai,  iš jų 4 gydomi ligoninėje. Jau pasveiko 180 globotinių, 26 nesirgo, nuo koronaviruso mirė 9 globos namų gyventojai. Iš darbuotojų dabar serga 7, pasveiko 50 ir 76 nesirgo“, – situaciją komentavo D. Varnas.

Su šia klastinga infekcija Jasiuliškių socialinės globos namai kovoja jau antras mėnuo. Pirmoji lapkričio mėnesį susirgo viena iš darbuotojų. Iki tol COVID-19 nebuvo niekam nustatyta.

Koronavirusas palietė ir Želvos parapijos katalikiškų senelių namų gyventojus bei darbuotojus. „Ten sirgo 24 senoliai, 22 pasveiko, du mirė, bet ne dėl koronaviruso“, – statistinius duomenis vardijo administracijos direktorius.

Saugiausi kol kas lieka Deltuvos senelių globos namai. Juose, pasak D. Varno, sergančiųjų nėra.

Sausio 12 dienos duomenimis, Lietuvoje sergamumas pradėjo mažėti – nustatyti 902 nauji susirgimai koronavirusu. Bendras patvirtintų atvejų konkretiems žmonėms skaičius siekia 161 348.

Šalyje 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų teko 968,5 ligos atvejai. Ukmergėje – 1 373,9 atv./100 tūkst. gyventojų. Iš viso serga 850  ukmergiškių.

Nuo rugsėjo 15 dienos, kai mūsų rajone prasidėjo antroji koronaviruso banga, nustatyti 2 143 COVID-19 ligos atvejai, iš jų 1 218 gyventojai jau pasveikę.

Nors antradienį rajone patvirtintas tik vienas naujas COVID-19 užsikrėtimo atvejis, Ukmergės rajono savivaldybėje sergamumas išlieka vienas didžiausių. Pagal gyventojų skaičių daugiau žmonių serga tik Visagino ir Trakų savivaldybėse, Alytaus mieste ir Zarasų rajono savivaldybėje.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vapsva :
    Stebūklas, visuose senekių namuose jie lyg specialiai marinami.Atrido , kad šiais laikais nebemoka uždaryti durų ir uždrausti lankymą.O jei lanko tai su visom apsaugom, tą patį turi daryti ir darbuotojai..Seneliai negali užsikrėsti jokiu virusu,.. Virusą turi kažkas atnešti, supranta visi, bet sako : Seneliai užsikrėtė, o turėtų sakyti buvo.užkrėsti...Tik tiek....
  • regina :
    Šaunuoliai Deltuviškiai

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas