Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai, Naujausi

Po Lietuvą „keliavę“ ir iš gyventojų, įtariama, vogę užsieniečiai laukia teismo nuosprendžio

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai vagystėmis pareikšti 6 Ukrainos piliečiams: penkioms moterims ir vienam vyrui. Tarp nukentėjusiųjų yra ir ukmergiškių.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų spalio mėnesį mūsų šalyje lankęsi bendrininkų grupės nariai įvairiose Lietuvos vietovėse įvykdė 5 vagystes iš gyvenamųjų patalpų. Įtariama, kad nuo šios grupės nukentėjo žmonės, gyvenantys Anykščių rajone, Utenoje, Kazlų Rūdos savivaldybėje, Ukmergėje bei Prienų rajone. Bendrininkų iš žmonių galimai pavogtos pinigų sumos svyravo nuo 180 iki 10 tūkst. eurų, iš viso jie pasisavino svetimo turto už daugiau kaip 28 tūkst. eurų. Tyrimo duomenimis, Ukrainos piliečiai kėsinosi apvogti ir Vilniaus rajone gyvenančią moterį, tačiau, neradę vertingų daiktų, iš jos namo pasišalino.

Įtariama, kad po Lietuvą bendrininkų grupės nariai keliavo vyriškio vairuojamu automobiliu. Tai prašydamos vandens atsigerti, tai siūlydamos pirkti jų atvežtas prekes, į gyventojų namus, manoma, apgaule patekdavo moterys. Kol vienos bendraudavo su šeimininkais ir nukreipdavo jų dėmesį, kitos tuo metu ieškodavo pinigų bei kitų vertingų daiktų. Tyrimo duomenimis, apvogusios šeimininkus, iš namų jos greitai išeidavo ir, susėdusios į jų laukiantį automobilį, išvykdavo.

Bendrininkų grupės narius policijos pareigūnai sulaikė praėjusių metų spalio 28 d. Vilniuje, jų nuomojamame bute.

„Gimtosios žemės“ laikraštyje esame rašę, kad tuomet policijos areštinėje atsidūrė vagystėmis iš gyvenamųjų patalpų įtariami „turistai“ iš Ukrainos – penkios moterys, gimusios 1959 m., 1968 m., 1976 m., 1989 m. ir 1970 m., ir vienas vyras, gimęs 1984 m.

Spalio 24-ąją, apie 12 valandą, Ukmergėje, į moters (g. 1942 m.) namo kiemą užėjo trys moterys, kurios pasiprašė vandens vaikui. Kai ukmergiškė jo įpylė ir pabendravo su moterimis, grįžusi pasigedo 10 tūkst. eurų. Policijai karštais pėdsakais tuo metu šių asmenų sulaikyti nepavyko.

Spalio 26 dieną, apie 14 valandą, Vilniaus rajone, Keturiasdešimt Totorių kaime, į vyro sodybos kiemą įsuko automobilis „Opel“ lenkiškais numeriais. Iš jo išlipo šešios moterys ir vienas vyras, kurie norėjo patekti į namus, imitavę epilepsijos priepuolį. Tačiau jiems tai nepavyko padaryti. Sostinės kriminalistai, kruopščiai atlikę kompleksinius veiksmus (liudytojo apklausos, įvykio vietos apžiūra ir t. t.), suprato, kad šie nusikaltimai susiję. Surinkus pakankamai informacijos, pareigūnai nustatė įtariamųjų buvimo vietą. Pasirodo, „svečiai“ iš Ukrainos Vilniuje, senamiestyje, nuomojosi butą už 100 eurų parai. Kratos metu buvo rasta ir paimta ikiteisminiam tyrimui reikšmingų daiktų bei augalinės kilmės galimai narkotinės medžiagos „žolės“. Kriminalistai spėjo laiku, nes sukčiai buvo pasiruošę išvykti iš šalies.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei valdybos pareigūnai, tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Penki kaltinamieji teismo laukia suimti, vienai moteriai skirta švelnesnė, su laisvės atėmimu nesusijusi, kardomoji priemonė.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Alytaus apylinkės teismo Prienų rūmams.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • cigani :
    Į zoną mužikus... bartukus padarytų iš jų.... rankas nukapoti. eitų dirbti dikaduoniai...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas