Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Už karantino sąlygų nesilaikymą – bauda nuo 500 iki 1 500 eurų

Nijolė STUNDŽIENĖ

Į redakciją skambinęs ukmergiškis norėjo sužinoti apie judėjimo ribojimus savivaldybės teritorijoje. Jis girdėjo, kad bus tikrinami tik vykstantieji lengvaisiais automobiliais, bet ne keliaujantys autobusais.

„Vadinasi, kas norės nuvažiuoti per Kūčias ar šv. Kalėdas aplankyti kaimuose gyvenančių artimųjų, galės sėsti į autobusus ir vykti?“ – klausė vyras.

Taip pat jis norėjo sužinoti, ar bus galima šventinėmis dienomis, pavyzdžiui, iš Deltuvos atvažiuoti į Ukmergę, ar iš miesto nuvykti į kitą seniūniją. „Kai pavasarį buvo blokuojami keliai, daugelis miestą pasiekdavo sodų keliukais. Ar ir šį kartą liks nekontroliuojamų pravažiavimų?“ – teiravosi skaitytojas.

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus informavo, kad gyventojų judėjimas jų gyvenamosios savivaldybės ribose nebus ribojamas. Tačiau įvažiavimuose į miestą policijos pareigūnai tikrins vairuotojų dokumentus, teirausis, kokiu tikslu vykstama. Gyventojams patariama laikytis rekomenduojamų saugumo reikalavimų ir keliones, net ir savo gyvenamosios savivaldybės ribose, planuoti tik esant svarbiems reikalams.

„Šventinėmis dienomis galios lygiai tokie patys reikalavimai, – aiškino V. Butkus. – Judėjimo kontrolę policija vykdys ne tik stacionariuose, bet ir mobiliuose postuose, o kai kurie keliai bus tiesiog užtverti. Taip pat bus statomi trikojai, kurie fiksuoja pažeidėjus. Taigi, automobiliai gali būti sustabdyti bet kuriame keliuke, o trikojais užfiksuoti pažeidimai vėliau bus peržiūrimi ir vertinami“.

Reagavimo skyriaus viršininkas taip pat įspėjo, kad už karantino sąlygų nesilaikymą numatyta atsakomybė – baudos, kurios siekia nuo 500 iki 1 500 eurų.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Dariaus Varnas informavo, jog rajone poilsio ir švenčių dienomis stabdomas keleivių pervežimas. „Važiuoti pas artimuosius neleidžiama. Prašome žmonių šiemet susilaikyti nuo bet kokio bendravimo prie šventinio stalo. Savo savivaldybės ribose gyventojas gali keliauti kur tik nori, bet jį sustabdę policijos pareigūnai paklaus, kur ir kokiu tikslu važiuoja“, – kalbėjo D. Varnas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jane :
    Jei kaimo parduotuvese tuscia ir priverst maito vaziuoti miestan policija praleistu ir kaip tai iroditi?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas