Patiekalai buvo pristatyti į namus.

Jaunimas

Dalyvavome „Kulinarinėse kelionėse“

Rasa KULIAVAITĖ

Gruodžio 7–11 dienomis Siesikų gimnazijos socialinė pedagogė Edita Ciemnolonskienė ir mokytojos Marytė Talalienė bei šių eilučių autorė 5–6 klasių mokiniams organizavo rajono savivaldybės lėšomis finansuotą stovyklą ,,Kulinarinės kelionės“.

Buvo planuota gimtąjį kraštą pažinti keliaujant ir dalyvaujant įvairiose edukacinėse programose, tačiau dėl šalyje paskelbto karantino teko koreguoti planus ir į numatytas keliones leistis virtualiai. Minėtą savaitę mokiniai ne tik dalyvavo edukacijoje ,,Duonos kelias“, stebėjo, kaip kepami šakočiai, bet ir turėjo galimybę kompiuterio ekrane matytus patiekalus paskanauti, nes jie mokiniams buvo pristatyti į namus. Vienas iš stovyklos tikslų buvo supažindinti su virėjo, konditerio profesijomis, tad penktokai ir šeštokai tėvelių padedami kepė ir dekoravo kalėdinius skanėstus. Stovyklos metu mokiniai taip pat mokėsi serviruoti stalą, aptarė, kokių elgesio normų laikomasi valgant.

Tai, kad karantinas ir sudėtinga epidemiologinė situacija nesutrukdė pasiekti išsikeltų tikslų, byloja stovyklautojų piešiniai, kuriuose vaizduojamos per savaitę įgytos žinios ir patirtos emocijos.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas