Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Galima registruotis skiepams

Genovaitė KAZIELIENĖ

Ukmergiškis Juozas Vilys pasakojo, kad turi teisę nemokamai pasiskiepyti nuo gripo. „Jau nuo rugsėjo mėnesio bandžiau užsiregistruoti šiam skiepui. Tačiau vis išgirsdavau atsakymą, kad nėra vakcinos. Iš pradžių kreipdavausi į savo šeimos gydytoją, vėliau jis man davė tiesioginį skiepų kabineto numerį. Pradėjau ten skambinėti, išgirsdavau atsakymus „Neturime skiepų“ arba „Neturiu laiko, dabar skiepiju“. Galų gale pavyko užsiregistruoti gruodžio 8 dienai, tikiuosi, pasiskiepyti pavyks“, – praėjusią savaitę kalbėjo garbaus amžiaus senjoras.

Ir pridūrė, kad ši situacija jam sukėlė kitų klausimų: „Žinoma, kad nuo gripo skiepijasi ne itin daug žmonių. Ir vis tiek reikia laukti, mano atveju, tris mėnesius, kol bus suteikta ši paslauga. Žadama, kad išradus vakciną nuo koronaviruso, o jos gavus, ir tai jau bus netrukus, nuo šios ligos bus paskiepyta 75 proc. šalies žmonių. Todėl man kyla klausimas – kaip ir per kiek laiko tai bus padaryta mūsų rajone?“

VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė teigė, kad įstaiga pirmą gripo vakcinų siuntą gavo spalio pabaigoje. „Skiepai buvo atlikti per dvi savaites, kita dalis mus pasiekė lapkričio pabaigoje ir šiuo metu atliekame skiepijimą. Kviečiame rizikos grupės asmenis – 65 metų ir vyresnius; turinčius lėtinių ligų; nėščiąsias registruotis skiepams telefonais (8 340) 65 250, (8 340) 65 256, atsiliepus operatoriui – pasirinkti skaičių „1“, – sakė vyr. gydytoja.

Anot G. Čepienės, dėl vakcinavimo nuo COVID-19 ligos šiuo metu vyksta konsultacijos, pasitarimai su įvairiomis atsakingomis institucijomis ir planuojami skiepijimo algoritmai. „Visuomenė bus informuota dėl pasiskiepijimo, kai bus vakcina ir numatytos bei patvirtintos skiepijimo procedūros“, – patikino PSPC vadovė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas