Anykščių g. 19 namo gyventojai nesutaria, reikalingi šalia esantys medžiai, ar juos reikėtų nukirsti.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Kreipsis į ekspertą, kad būtų sudėlioti visi taškai ant „i“

Genovaitė KAZIELIENĖ

 

Anykščių gatvės 19 name gyvenanti moteris sakė, kad šio daugiabučio gyventojai nuo 2016 metų prašo savivaldybės, kad būtų nukirsti keturi medžiai. „Jie jau užaugo iki namo viršaus, medžių šakos linksta prie pat langų, o šaknys, išsikeroję paviršiuje, suskaldė asfaltą. Vasarą čia įsitaiso varniniai paukščiai, kurie teršia aikštelėje stovinčius automobilius. Dėl to žmonės mašinas stato prie pat namo. Surinkome gyventojų parašus, kad medžiai būtų nukirsti, raštas perduotas merui. Dar 2018-aisiais jie buvo pažymėti, tačiau iki šiolei kaip stovėjo, taip ir tebestovi“, – pasakojo dukstynietė.

Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė paaiškino, kad minėto daugiabučio gyventojų nuomonės išsiskiria: „Vienai gyventojai, ko gero, ji ir kreipėsi į redakciją, prie namo augantys medžiai trukdo. Į jos prašymus reagavome – buvo išduotas ne vienas leidimas medžių kirtimui, kol nesulaukėme kitų čia gyvenančių žmonių skundų, kad per daug medžių jau yra iškirsta.

Tie keturi medžiai, apie kuriuos skaitytoja kalba, nėra avarinės būklės – neturi išorinių požymių, jog yra nesveiki ir kelia grėsmę. Beveik visų jų šaknys yra išsikeroję žemės paviršiuje ir medžio nupjovimas šios problemos neišspręs – šaknys vis tiek liks. O varniniai paukščiai yra įsikūrę šalia augančiuose medžiuose.

Leidimas kirsti išduodamas tik tuomet, jei medis pavojingas, supuvęs, sutrešęs, invazinė rūšis ir jei įrenginėjama infrastruktūra (parkavimo vietos, inžinerinių tinklų, pavyzdžiui, šilumos, vandens, ar atliekamas kitų tinklų remontas). Minėti keturi medžiai yra palikti atsižvelgiant į parengtą daugiabučių namų specialųjį planą. Jei visgi tektų juos kirsti, būtų pareikalauta sumokėti medžių atkuriamąją vertę. Atsižvelgdami į pastarąjį gyventojos prašymą, planuojame kreiptis į želdinių būklės ekspertą želdynų ir želdinių inventorizavimo klausimais. Kad būtų sudėlioti visi taškai ant „i“, ir prie šio klausimo jau nebereiktų grįžti.“

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas