Smagios vasaros akimirkos.

Jaunimas

Karantinas bendravimo su jaunimu nesustabdė

Ingrida POCIŪTĖ

Jaunimo laisvalaikio centro jaunimo darbuotoja

 

Jaunimo laisvalaikio centras (JLC), kaip jaunas, tačiau ambicingas žmogus, šiais metais žymiai paaugo, pasiekė užsibrėžtus tikslus ir įveikė iššūkius. Įgyvendinusi dvejų metų projekto „731 dieną aktyviai“, kurį finansuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, pirmųjų metų idėjas, centro komanda džiaugiasi veiklų įvairove, susitikimais, pažintinėmis ir pramoginėmis išvykomis, bendryste su kitų Lietuvos miestų jaunimo centrais ir erdvėmis, konkursais, dalyvavimu akcijose ir renginiuose, naujų savanorių priėmimu, daugybe organizuotų mokymų. Kaip pragyvenome tuos metus? Sudėtingai, su naujais nuotolinio darbo iššūkiais, tačiau nepraradę jaunatviško tikėjimo.

„Just dance“ šokių vakaras jaunimui, įvykęs birželį piliakalnio papėdėje, buvo nepaprastai žaismingas ir spalvingas. Jaunimas mėtėsi ryškiais milteliais ir, nepabijoję sušlapti, taškėsi Vilkmergėlės vandeniu, džiaugdamasis pasibaigusiu karantinu šėlo šokio maratone iki pat vidurnakčio.

Rugpjūtį pakvietėme jaunus žmones į pirmąjį dviejų dienų festivalį „JAUJAU’20“. Šio renginio programa buvo derinama su kitų Lietuvos atvirų jaunimo centrų ir erdvių vadovais bei darbuotojais, kurie ir atlydėjo jaunus žmones iki nuostabios Pagulbio sodybos Molėtų rajone bei padėjo festivalio dalyviams iš Ramygalos, Šeduvos, Kupiškio, Širvintų, Molėtų, Radviliškio, Pakruojo, Rokiškio ir, žinoma, Ukmergės smagiai ir prasmingai leisti laiką. Dvi dienas trukęs renginys siūlė gausybę veiklų, pramogų ir svečių: Jaunimo reikalų departamento atstovė Eglė Došienė sveikino visus rugpjūčio 12-osios, Jaunimo dienos, proga, psichologė Jurgita Vasiliauskienė, įkūrusi „magiško akmens“ erdvę, būrė ateitį, Miglė Ivanauskienė ir Nerijus Butėnas vedė rytinę mankštą. Jaunimas gamino festivalio atributiką, klausėsi gitaros skambesių ir dainų po atviru dangumi, rungėsi rankšluostinio tinklinio bei didžiojo kamuolio futbolo turnyruose, tapė paveikslus skraidančio dailininko sūpuoklių technika, mokėsi žongliruoti, šoko iki paryčių, miegojo palapinėse ir valgė ant ugnies gamintą maistą. Vyko dar daug įdomių ir originalių veiklų, o antrąją dieną, organizatorių paprašyti, dalyviai įvertino renginio veiklas ir eigą. Verdiktas buvo priimtas – festivalis pasisekė, jis įvyks ir 2021 metais su visais siūlytais patobulinimais.

Pastarąjį pusmetį JLC darbuotojai kartu su jaunaisiais ukmergiškiais aplankė Širvintų ir Molėtų atvirąsias jaunimo erdves, pažindinosi su miestelių infrastruktūra, lankomais objektais ir vietovėmis bei domėjosi vietos jaunimo veiklomis ir kasdienybe. Šie susitikimai yra svarbūs siekiant bendrų tikslų, galimybe pasidalinti esamais iššūkiais ir jų sprendimo būdais, taip pat tai yra ir bendradarbiavimo svarbos pavyzdys jaunimui.

Ukmergės jaunimo laisvalaikio centro inicijuotas Aukštaitijos jaunimo darbuotojų sąskrydis „JAUDAR’2020“ šiais metais persikėlė į Kupiškį. Darbuotojams labai svarbu ne tik aptarti darbo problemas, bet ir susitikti neformalioje aplinkoje, dalintis profesine patirtimi, žiniomis ar vyraujančiomis nuotaikomis, praktikomis. Tarp visų kitų dalyvių JLC komanda, atlikusi namų darbus ir atradusi tikslias svarbių objektų koordinates bei jas aplankiusi, parsivežė žinių apie nuotolinio bei mobilaus darbo galimybes bei būdus.

Nauji nuotykiai ir iššūkiai laukia JLC perėmus administruoti ir vykdyti veiklas buvusiose Rečionių daugiafunkcio centro patalpose. Nuo šiol čia planuojama rengti vaikų ir jaunimo stovyklas, sporto, pramoginius renginius ir nuomuoti patalpas užsiėmimams. Visus ukmergiškius, ieškančius patalpų savo veikloms, kviečiame užsukti į Rečionis!

Būtų sunku veikti be šaunios komandos ir lyderio, tačiau labiausiai džiaugiamasi pirmuoju tarptautiniu savanoriu Florian iš Prancūzijos, atvykusiu vieneriems metams savanoriauti pagal Europos solidarumo korpuso programą. Jis papildė nemenką tarptautinių savanorių būrį Ukmergėje, jau susirado ukmergiškių draugų, kuriems labai pravartu tiek tobulinti anglų kalbos įgūdžius, tiek iš arti susipažinti su kitos kultūros, kito mentaliteto, kitokių tradicijų ar požiūrio jaunimu iš užsienio.

Nors karantinas pristabdė Jaunimo laisvalaikio centre skambančią muziką ir klegesius, susitikimus, užsiėmimus bei renginius, bendravimas su jaunimu nenutrūko. Atvirkščiai – tapo dar kūrybiškesnis, nes jaunimo energija ir optimizmas užkrečiantys. Centro komanda neturi „darbų pabaigos“ – yra tik veiklų etapai, keičiantys vieni kitus.

Smagios vasaros akimirkos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas