Aktualijos, Naujausi

Seimo nario komandoje – šeši patarėjai

Loreta EŽERSKYTĖ

Deltuvos pietinėje apygardoje į Seimą išrinktas ir ukmergiškiams 2020–2024 m. kadenciją atstovausiantis Juozas Varžgalys suformavo savo komandą. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas turės šešis patarėjus. Iš jų penki politikui talkins apygardoje, vienas – Vilniuje.

Parlamentarų darbą reglamentuojantis Seimo statutas nurodo, jog vienas Seimo narys gali įdarbinti iki trijų pilnu etatu dirbančių padėjėjų. Jei jie dirba puse ar ketvirčiu etato, padėjėjų gali būti daugiau.

Antrą kadenciją iš eilės Seime dirbantis J. Varžgalys „Gimtajai žemei“ sakė, jog pilnu etatu įdarbinta vienintelė Justina Stalionė ir ją galima vadinti pagrindine patarėja. Ji Seimo nariui talkino ir praėjusios kadencijos metu. Kaip ir iki šiol, ant jos pečių guls visas kanceliarinis darbas, taip pat ji dirbs Seimo nario priimamajame, kuris įsikūręs Pivonijos seniūnijos patalpose (Vytauto g. 39).

Keturios patarėjos – Vaida Lukšaitė, Asta Navickienė, Vaidutė Sakolnikienė ir Ieva Pažiūraitė – dirbs ketvirčiu etato. Puse etato įdarbinto Tado Pivoro darbo vieta bus Vilniuje.

Iki šiol J. Varžgalys turėjo tris padėjėjus – J. Stalionė ir Romas Pivoras daugiausia dirbo Ukmergėje, o ekonomistas Jonas Dieninis patarinėjo Vilniuje. Prieš rudenį vykusius Seimo rinkimus politikas savo komandą sustiprino, į ją pasikvietęs kelis visuomeniniais pagrindais dirbusius bendraminčius.

„Manau, kad dirbantiems partijos labui, Seimo nariui patariantiems žmonėms už šį darbą turi būti atlyginta. Todėl dabar ir atsirado daugiau patarėjų. Dar viena priežastis, paskatinusi suburti didesnę komandą, artėjantys savivaldos rinkimai. Nors jie vyks tik 2023 metų pavasarį, jiems ruoštis turime pradėti jau dabar“, – sakė Seimo narys.

Politikas taip pat neslėpė, jog šios kadencijos metu stengsis dar didesnį dėmesį skirti darbui su rinkėjais apygardoje. Nuo 2017-ųjų tapęs Europos reikalų komiteto nariu, penktadieniais ukmergiškis turėjo dalyvauti šio komiteto posėdžiuose. Tad pastaruosius trejus metus susitikimams su Ukmergės gyventojais jis galėjo paprastai skirti tik vieną dieną savaitėje – pirmadienį.

„Dabar, karantino metu, laikinai gyventojų biure nepriimame. Po gruodžio 18-osios, jei bus atšauktas karantinas, priimamajame su ukmergiškiais galėsiu susitikti pirmadieniais, nuo 16 iki 18 valandos, ir penktadieniais, nuo 10 iki 12 valandos“, – pažymėjo Seimo narys.

Dėl susitikimų reikėtų registruotis iš anksto paskambinus patarėjai J. Stalionei tel. 8 657 88 550.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija J. Varžgalį delegavo į Biudžeto ir finansų komitetą bei Peticijų komisiją, kuriuose jis dirbo ir praeitos kadencijos metu.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Dalis :
    Baisu... Baisiau negu baisu, žodžiu trūksta.
  • To Dariui :
    t.y. dirbs sau! Kitaip tariant nieko ne dirbs, o tik pinigus ims . Kai kam ten is patarejui butina pasitikrinti ar pilno proto ...
  • Darius :
    Citata iš straipsnio: Manau, kad dirbantiems partijos labui, Seimo nariui patariantiems žmonėms už šį darbą turi būti atlyginta. Kaip supratau? dirbs tik partijos labui ?
  • Danute :
    Didele uzuojauta ukmergiskiams!!!
  • gjhgfdsam :
    Tai ko verti Seimo nariai tai toks ir seimas
  • Žaibas :
    Jei jau eiliniam seimo nariui reikia šešių patarėjų--padėjėjų, tai žmogus stipriai dirba sau,savo draugams ir partijai.Jog ji jį maitina.Pažiūrekite kokie rinkiminiai plakatai,gaudamas minimalų atlygį tokių neužsisakysi.Seimūnai tikriausiai turi po du skrandžius,o eilinis žmogelis po vieną, kai kas gal ir puse skrandžio.Nebalsuokite žmonės už tokius seimūnus,kurių galvos prikištos sovietinio šlamšto.Matote,kad savistoviai nebesugeba galvoti reikia 6 padėjėjų,kitai jadencijai reikės jau 10. Kaip lengvai sukuria darbo vietas iš mokesčių mokėtoju pinigų.Reikia tik stebėtis..Kad taip augtų pensijos, minimalus atlyginimas, ir t.t.
  • Jo :
    Ahttps://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-pulsas/2020/07/07/news/lietuvos-milzines-achemos-netiketas-sprendimas-islieka-misle-zvilgsniai-krypsta-i-rusija-15500301/ Ahttps://www.15min.lt/naujiena/aktualu/istorija/katastrofiskos-jonavos-azoto-avarijos-padariniai-skaudina-ir-po-25-metu-582-413441 Šaulio klaus butina, jis visų remėjas!! Vairuotojas uždirba. Agnyte į partiją atvedė, už nuopelnus ...
  • Ha Ha :
    Tai pas šaulį paklauskit! Jis gi čia visų remėjas, būdamas vairuotoju! Iš kur tiek pinigų .... Pas agnyte klaust reikia, jis ją atvedė, pastatė....
  • test :
    "GPU pati pas jus ateis"... (iš "12 kėdžių"). Tai gal iš ČK "draugai" ?
  • 👕 :
    Įdomu, kas galutiniai "varžgalio" verslų naudos gavėjai? Visi savo gabaliuką gauna, o kas viską susišluoja? Norėtųsi, kad pinigų atsirastų duomenims apie galutinius verslų gavėjus paviešinti, o tai tokie kaip šitas varžto galas valdo milijonus versle, o duoneliauja kapeikų. Tikiuosi, konservatoriai paskelbs info apie galutinius verslo naudos gavėjus , pilna ukmergė rusiškų verslų. Visi stumdosi eilėje, kad ir jiem trupinėlis nukristų pastalėn. Gėda, kad rusų klapčiukus renkat, užtat ir gyvenat jau trisdešimt metų kaip ruskių pastumdėliai. Ale varžto galas kaip ir paspėja?
  • Jo :
    Geriai alkoholike isrink? Pas kuria konstitucija pasenusi, ir kuria Achema remia? Ir ne tik!
  • Vapsva :
    Senas nomenklatūrinininkas.Priklauso karbauskinių grupei.Kodėl renkat?Jog pernykščių kopūstų nevalgote kelis metus iš eilės.Norite vis šviežių,tai taip ir politikoje.Politikai surambėja perrūgsta,rupinasi savo kišene..Matomai dar neprisipirko vilų Ispanijoje.....
  • As :
    Kaip ka? Ir visiems bus mokama is musu kisenes. Zandai nesproks? Nieko,susiversime dirzus ir islaikysim ka tik reiks,mes juk lietuviai. Sedesim nedavalge ir nukgi,bet jie bujos🤢🤮
  • /// :
    Reikejo daugiau ! Po 0,2 ar 0,1 etato!!!!!!!
  • Eglute :
    Jeigu be patarėju negali dirbti tai gal ne vieta seime?
  • Valjan :
    Tai gal varzgalys visiškas niekas kad jam tiek patarėjų reikia. Kitą kartą ukmergiškiai patarėjus rinkti, nes jie protingesni už varsgalį.
  • Janka :
    Šaunuolis,supratingas žmogus.Pasitaiko to nesuprantančių.Svarbu patenka į seimą,o kokiom sunkiom, kitų pastangom patenka,to neįvertina.Yra tokių.
  • Tai :
    Ką veiks tas kolxoznikas,kai tiek žmonių už jį atseit dirbs,išeina taip,kad jis pats nieko nesugeba bent kalbėti ar moka
  • Smagu :
    Tai, jau tikrai, kažkokie cirkai!-:)
  • Ukmergė :
    Gerai, kad Stalione pasiliko, protinga inteligentiska moteris... pagarba!
  • Senelis, ne lordas :
    Damom apsistatė, kaip lordas. Įdomu kas per kadrai, gal kas plačiau parašytų. "6" geras !!!
  • Nu nu :
    Kas susidurė su šiomis pavardėm, žino kas po kam ir už ką ... geriau grynais duotu. Dar maža, dar nažai prisivogė ..
  • Ikiso :
    Giminaicius gal?!
  • /// :
    Geri patarėjai ... truksta žodžių! Pasakyk kas tavo komandoj, pasakisiu kas tu ...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas