Kad būtų baigtas Vilniaus gatvės skvero remontas, konkursą teko skelbti antrą kartą.

Aktualijos, Naujausi

Rangovų paieška baigti pradėtus projektus užtruko

Loreta EŽERSKYTĖ

Rajono savivaldybė su Vilniuje registruota uždarąja akcine bendrove „Revestus“ 2018 metų birželį pasirašė dvi statybos rangos sutartis projekto „Ukmergės miesto viešųjų erdvių infrastruktūros sutvarkymas II: Vilniaus gatvės skvero ir ligoninės parko su prieigomis infrastruktūros rengimas“ vykdymui. Abiejuose objektuose darbai turėjo būti baigti 2020-ųjų vasarą. Deja, statybininkai nesilaikė numatyto darbų grafiko ir projekto įgyvendinimas strigo. Nepavykus su konkursą laimėjusia įmone rasti bendros kalbos, nuo šių metų birželio 11 dienos statybos rangos sutartis su UAB „Revestus“ buvo nutraukta. Rugsėjo 16 d. įsiteisėjo Vilniaus apygardos teismo priimta nutartis šiai bendrovei iškelti bankroto bylą.

Nutraukus sutartį, savivaldybei teko skelbti naujus konkursus ir ieškoti įmonių, kurios baigtų vykdyti projektą.

Deja, naujų rangovų paieškos gerokai užtruko.

 

Objekte dirbs ir žiemą

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas neslėpė, jog ne viena mūsų rajono įmonė buvo raginta dalyvauti rangos darbų konkurse, tačiau jos atsisakė: „Kai klausėme, kodėl nenori dalyvauti, visų pasiteisinimas buvo vienodas – baigti pradėtą objektą kur kas sudėtingiau, nei darbus daryti nuo pradžios. Galima suprasti, jog įmones stabdo baimė prisiimti atsakomybę už ankstesnio rangovo atliktus darbus.“

Vis tik direktorius pasidžiaugė, kad „Visuomeninės parko teritorijos infrastruktūros Ukmergės m., Vytauto g. 105 ir Anykščių skg. 4, statybos rangos darbų“ pirkimo sutartis jau sudaryta. Ukmergės ligoninės parko tvarkymo statybos, kraštovaizdžio, inžinerijos darbus atliks ir parengtą projektą baigs įgyvendinti UAB „Daukasta“. Ši Ukmergės rajone registruota bendrovė įsipareigojo numatytus darbus atlikti už 485,5 tūkst. Eur.

Pagal paruoštą projektą ligoninės parko teritorijoje, kurios plotas – per 12,5 hektaro, turi būti suformuotos reprezentacinė, rimties, ramaus poilsio ir aktyvaus laisvalaikio zonos. Projektas finansuojamas ES pinigais bei savivaldybės biudžeto lėšomis. Rajono savivaldybės skaičiavimu, gegužės mėnesio pabaigoje UAB „Revestus“ buvo atlikusi maždaug 58 proc. techniniame projekte „Visuomeninės parko teritorijos infrastruktūros Ukmergės m. Vytauto g. 105 ir Anykščių sk. 4, statyba“ numatytų darbų.

„Praėjusią savaitę UAB „Daukasta“ perėmė statybvietę, analizuoja situaciją ir artimiausiu metu pradės statybos darbus. Dalį jų greičiausiai bus galima atlikti ir žiemą. Į pavasarį persikels vejos, gėlynų, želdynų įrengimas, kai kurie kiti darbai, kurie šaltuoju metų laiku negali būti atliekami,“ – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius.

Pagal pasirašytą sutartį rangovas atlikti numatytus darbus įsipareigojo per 6 mėn. Tačiau esant būtinybei darbų atlikimo terminas gali būti pratęstas 2 mėn.

Ukmergės ligoninės parko tvarkymo statybos, kraštovaizdžio, inžinerijos darbus tęs UAB „Daukasta“.

Įvyko tik antrą kartą skelbtas konkursas

Rugpjūčio 28 d. buvo paskelbtas atviras supaprastintas konkursas pirkti baigtinius darbus iki pilno objekto užbaigimo pagal projektą „Skvero (kitos paskirties inžinerinių statinių) Ukmergės mieste, Vilniaus g. 90C statyba“. Šio pirkimo bendra vertė – 371 tūkst. Eur. Nors ir buvo sulaukta pretendentų paraiškų, konkursas neįvyko, nes dalyvių pasiūlytos kainos viršijo numatytą sumą.

Spalio 28 d. rangos darbų pirkimo konkursas skelbtas dar kartą.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas, susidomėjimas konkursu buvo didelis, registravosi per dešimt dalyvių, bet pasiūlymus pateikė penki. Visus nustatytus reikalavimus atitiko dvi bendrovės. Šiuo metu pagal nustatytas procedūras tikrinami mažiausią kainą pasiūliusio dalyvio dokumentai bei kvalifikacija.

Paklaustas, kiek tai gali užtrukti, D. Varnas teigė, jog atsakyti į šį klausimą sudėtinga. Pavyzdžiui, buvusio karinio miestelio ir šalia esančių teritorijų viešųjų erdvių tvarkymo rangos darbų pirkimo metu tikrinimui atlikti prireikė kelių mėnesių.

„Tikimės, kad šiuo atveju tiek daug laiko nereikės“, – viliasi direktorius.

Kol kas atlikta apie 40 proc. darbų

Techniniame projekte „Skvero (kitos paskirties inžinerinių statinių) Ukmergės m., Vilniaus g. 90C statyba“ numatyta, kad Vilniaus gatvėje, 0,8910 ha teritorijoje, bus sukurta viešoji erdvė, reprezentuojanti Ukmergės miesto įkūrimo legendą ir pristatanti administracinį rajono suskirstymą seniūnijomis. Taip pat bus atnaujintos šaligatvių dangos, sutvarkyta paminklo „Vilkmergė“ aplinka, įrengta granito mozaikos aikštės danga, apšvietimas, rekreacinės erdvės, mažoji architektūra, sutvarkyta prekybinių paviljonų aikštelė, įrengtas privažiavimas prie rekonstruojamos prekybinių paviljonų aikštelės ir kiti darbai.

Ankstesnis rangovas, rajono savivaldybės skaičiavimu, atliko apie 40 proc. planuotų darbų.

Naujasis rangovas projektą turėtų įgyvendinti per 6 mėn. Dėl išskirtinai nepalankių gamtinių sąlygų darbų atlikimo terminas gali būti pratęstas iki 2 mėn.

Projekto „Ukmergės miesto viešųjų erdvių infrastruktūros sutvarkymas II: Vilniaus gatvės skvero ir ligoninės parko su prieigomis infrastruktūros rengimas“ vykdymui iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų skirta 2,169 mln. Eur, savivaldybės lėšos – 626 tūkst. Eur.

AUTORĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • kaip antai :
    Delfi raso apie mirusia ukmergiete ir apie tai , kad bus sudarinejamos komisijos del transporto trukumo ir panasiai. Gal uztenka jau tu komisiju, gal dirbt pradekit....
  • Kazkoks :
    Laimejo Daukasta. Imone turinti 16 darbuotoju, kuriu vidutinis atlyginimas 1000 eur su mokesciais..... apie 600 i rankas..... Saunuolis varnai.
  • antai :
    Tegu savivaldybe suskaiciuoja kiek per metus sudare visokiu komisiju-tyrimams , sprendimams, nustatymams. Komisija- tai atsakomybes vengimas, tai neatsakymas uz nieka. Komisiju sudarinejimas - sovietinis metodas isvengti atsakomybes.Todel asmenines atsakomybes savivaldybej nera - atsakingos komisijos, darbo grupes ir pan.Komisijomis dengiama viskas - valdininku savivale, neveikimas, piktnaudziavimas ir kt. labai blogi dalykai.
  • A :
    Jus geriau pora greituju automobiliu ligoninei nupirkit negu tas plyteles deliojat. Kuom senos buvo blogos?
  • Kiek :
    Pinigu praplaus? Spekit
  • Atkatas :
    Vel galimai vogs plyteles.... Cirku bus,netikime kad viskas skaidriai bus...
  • A :
    Ten jau 10 kartu tas plyteles sudeti buvo galima. Kas per rangovai....
  • Nusiviles :
    Kokia valdzia tokie ir darbai ,visada viskas matosi is darbu ,o kodel tas administracijos direktorius neparaso ar pries tai dirbusios ir dingusios imones,ar gavo visa suma ar buvo dalis sumoketa ,ar patyre nuostoliu ,nes mokescius mokame mes tsi ir turime zinoti kaip svaistomi musu pinigai

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas