Ukmergiškis nužudytas varžytinėse įsigytame name.

Kriminalai, Naujausi

Nužudymu įtariamas vyras pargabentas į Lietuvą

Rugsėjo 10-ąją Linų gatvėje buvo rastas nužudyto 47-erių ukmergiškio kūnas su šautinėmis žaizdomis. Nors nusikaltimo įvykdymu įtariamas asmuo netrukus buvo nustatytas, jis spėjo iš Lietuvos išvykti ir slapstėsi Šveicarijoje. Tačiau šį mėnesį  įtariamasis buvo sulaikytas, grąžintas į Lietuvą ir suimtas dviem mėnesiams.

Daugeliui žinomas ir „Ukmergės milijonieriumi“ vadintas vyras aptiktas negyvas varžytinėse įsigytame name. Dėl šio įvykio pagal LR  baudžiamojo kodekso 129 str. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Tyrimą atlieka Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba, o koordinuoja  Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Kaip jau buvome „Gimtosios žemės“ laikraštyje skelbę, pranešimas apie galimą nelaimę buvo gautas iš Bendrojo pagalbos centro. Į jį kreipėsi vyras, kuris teigė, jog niekur neradęs savo pažįstamo, atvažiavo prie minėtojo namo Linų gatvėje. Nors durys buvo užremtos ir negalėjo įeiti į vidų, jis neva pastebėjo į kraują panašias dėmes. Apie tai buvo pranešta visoms specialiosioms tarnyboms.

Į įvykio vietą atskubėjo ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, nes buvo manyta, kad nužudymu įtariamas asmuo gali slėptis viduje. Deja, name jo nebuvo. Tą naktį mieste buvo stabdomi ir tikrinami automobiliai, bet žudiko sučiupti nepavyko.

Po nusikaltimo buvo tiriamos įvairios versijos. Viena iš jų, kad į vyrą pasikėsinti galėjo ankstesnis namo, prarasto dėl skolų, šeimininkas, kuris tuo metu buvo grįžęs iš užsienio. Galimai jis bandė susitarti su nauju savininku, kad šis grąžintų namą, bet nepavyko, todėl ir griebėsi ginklo.

Ekspertų teigimu, vyras buvo nušautas apie 10-11 valandą ryte, o policijai apie įvykį pranešta tik vakare.  Taigi, įtariamasis turėjo pakankamai laiko pasprukti.

 Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, kuruojantis šį ikiteisminį tyrimą, rugsėjo mėnesį paskelbė įtariamojo paiešką, o Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas paskyrė įtariamajam kardomąją priemonę – suėmimą. Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra išdavė Europos arešto orderį dėl įtariamojo suėmimo.

Bendradarbiaujant su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdybos, Vokietijos ir Šveicarijos teisėsaugos pareigūnais, buvo nustatyta įtariamojo buvimo vieta užsienyje bei imtasi veiksmų dėl jo suėmimo. Spalio mėnesį įtariamasis sulaikytas Šveicarijoje.

Tai „Gimtajai žemei“ patvirtino ir LR generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

„Vykdant Generalinės prokuratūros išduotą Europos arešto orderį, nusikaltimo įvykdymu įtariamas asmuo lapkričio 4 dieną buvo perduotas Lietuvos Respublikai tolimesniam baudžiamajam persekiojimui. Vyras įtariamas nužudymu pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nužudymą įvykdė vienas asmuo, kuriam ir yra pareikšti įtarimai“, – informavo G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Pasiteiravus, ar įtariamasis anksčiau buvo žinomas teisėsaugai, Generalinės prokuratūros atstovė teigė, kad šis asmuo yra kaltinamasis šiuo metu Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmuose nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje dėl aprašyto ar areštuoto turto arba turto, kuriam nustatytas laikinas nuosavybės teisės apribojimas, perleidimo, paslėpimo, sunaikinimo ar sugadinimo (pagal Baudžiamojo kodekso 246 str.).

Įtariamajam šiuo metu paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas