Aktualijos, Naujausi

Pirmoji perspėjimo sirena – Ukmergėje

Lietuvoje įvykus pavojų keliančiai nelaimei, gyventojai būtų perspėjami sirenomis. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) informuoja, kad savivaldybėms  artimiausiu metu bus perduota 40 sirenų. Pirmoji jų antradienį jau atkeliavo į mūsų rajoną. Ji bus pastatyta savivaldybės parinktoje vietovėje.   Šia sirena  bus net tik perspėjama garsiniu signalu,  ja bus galima perduoti gyventojams ir reikiamą informaciją apie gresiančią nelaimę. Neilgai trukus naujosios sirenos turėtų pasiekti   Kauno ir Klaipėdos miestų, taip pat  Kauno, Jonavos, Kaišiadorių, Kėdainių, Klaipėdos, Šilutės, Panevėžio, Jurbarko rajonų ir Pagėgių savivaldybes.

„Šiuo metu Lietuvoje yra 891 sirena. Jomis perspėjama apie 55 proc. Lietuvos gyventojų. Įrengus naująsias sirenas,  gyventojų perspėjimo aprėptis padidėtų per 65 proc.“, – informuoja   PAGD.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Civilinės saugos valdybos viršininko Edgaro Gedos, pastaruoju metu ypatingas dėmesys skiriamas Baltarusijos atominės elektrinės galimo poveikio zonoje esančioms Vilniaus, Švenčionių ir Šalčininkų rajonų savivaldybėms, kuriose perspėjimo sirenomis vidurkis yra apie 35 proc. Pradėjus naudoti naująsias sirenas, šiose savivaldybėse jis padidėtų iki 63 proc.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena, kad, išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti Lietuvos radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą pranešimą bei rekomendacijas. Daugiau informacijos, kaip pasirengti galimoms nelaimėms, galima rasti interneto puslapyje LT72.

„G. ž.“ inform.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.

 

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • A :
    Tai sms siuskit i telefonus kam tos sirenos.cia nebent tik pensininkam reikia.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas