Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergės rajono savivaldybei žemės savininkai sumokėjo per 512 tūkst. eurų

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) informuoja, jog pasibaigus žemės mokesčio sumokėjimo terminui iš viso jį Ukmergės rajono savivaldybėje sumokėjo 72 proc. žemės savininkų.

Į savivaldybės biudžetą surinkta daugiau nei 512 tūkst. eurų: 467 tūkst. eurų sumokėjo gyventojai ir apie 45 tūkst. eurų – įmonės. Mokesčio nesumokėję asmenys iki 2021 m. vasario 28 d. tai gali padaryti be delspinigių.

„Atsižvelgiant į sudėtingą situaciją, iki kitų metų vasario 28 d. gyventojai, patiriantys finansinius sunkumus, ir įmonės, įtrauktos į COVID-19 nukentėjusių sąrašą, yra atleisti nuo delspinigių mokesčių skoloms, kurios susidarė iki šių metų gruodžio 31 d., jiems taip pat nebus pradėti jokie išieškojimo veiksmai. Jei įmonės ar gyventojai dėl finansinių priežasčių mokesčio sumokėti negali, jie iki nurodyto termino turėtų kreiptis į VMI ir susitarti dėl mokėjimo dalimis patogiu grafiku. Nuo pandemijos nukentėję mokesčių mokėtojai iki 2021 m. vasario 28 d. gali pateikti prašymą per Mano VMI ir sudaryti mokestinės paskolos sutartį iki 2022 m. gruodžio 31 d., be jokių palūkanų“, – teigia Vilniaus AVMI viršininkė Virginija Ginevičienė.

Žemės mokestis šiais metais buvo apskaičiuotas 10,4 tūkst. privačios žemės savininkų Ukmergės rajono savivaldybėje, o bendra mokesčio suma – 672 tūkst. eurų. Mokėtiną žemės mokesčio sumą įmonės ir gyventojai gali rasti prisijungę prie VMI Elektroninio deklaravimo sistemos https://deklaravimas.vmi.lt ar Mano VMI. Identifikuoti Mano VMI naudotojai taip pat tai gali padaryti paskambinę bendruoju telefono numeriu 1882 (+370 5 260 5060) ir pasirinkę Žemės mokesčio temą.

Vilniaus AVMI primena, jog lengviausias ir saugiausias būdas sumokėti – per e. bankininkystę prisijungus prie Mano VMI. Mokėjimą atlikti galima bankuose, pašto skyriuose, MAXIMA LT kasose, „Perlo“ terminaluose, spaudos kioskuose, kitose mokėjimus priimančiose vietose.

Aktuali informacija apie žemės mokestį bei mokestines pagalbos priemones nukentėjusiems nuo COVID-19 skelbiama VMI internetinėje svetainėje www.vmi.lt. Taip pat oficialiame VMI „Youtube“ kanale ir Spotify tinklalaidėje „Kad mokesčiai būtų paprasta“ ar paskambinus į VMI Mokesčių informacijos centrą 1882 (+370 5 260 5060).

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas