Jauniausieji turnyro dalyviai T. Augūnas ir J. Stulginskis.

Sportas

Turnyras persikėlė į virtualią erdvę

Virginija SAVICKIENĖ

 

Lapkričio 7–8 dienomis Taujėnų dvare turėjo vykti tradicinis tarptautinis greitųjų šachmatų turnyras „Vilkmergė-2020“. Tačiau dėl pandemijos teko keisti planus ir varžybas organizuoti internetu. Šeštadienio rytą surengtas greitųjų šachmatų turnyras, vakare – žaibo.

Greitųjų šachmatų turnyre dalyvavo 110 įvairaus amžiaus šachmatininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir nuolatiniai buvusių „Vilkmergės“ turnyrų dalyviai iš Latvijos bei Baltarusijos. Buvo žaidžiamos 9 partijos, žaidėjai prie šachmatų lentų be jokių pertraukų užtruko beveik keturias valandas.

Turnyro absoliučia nugalėtoja tapo Simona Limontaitė iš Telšių. Tarp ukmergiškių pirmą vietą iškovojo Audrius Kamarauskas, antrą – Agnė Mickūnaitė, ji taip pat laimėjo trečią vietą tarp moterų. Trečias tarp ukmergiškių – Artūras Mecelis.

Pagal tradiciją po greitųjų šachmatų pirmos dienos varžybų kaip visada 18 val. surengėme žaibo turnyrą. Prisijungė 115 žaidėjų. Nugalėtoju tapo Domantas Klimčiauskas iš Kauno. Puikų rezultatą parodė buvęs Ukmergės sporto centro auklėtinis Martynas Dolmantas, užėmęs 18 vietą tarp pajėgių Lietuvos šachmatininkų. Martynui atiteko taurė ir medalis už pirmą vietą tarp ukmergiškių, antras buvo A. Mecelis, trečias – A. Kamarauskas. A. Mickūnaitė dvylikamečių grupėje užėmė antrą vietą.

Specialiais prizais buvo apdovanoti mažiausieji – aštuonmečiai „Šilo“ progimnazijos pirmokai Tajus Augūnas ir Julius Stulginskis, nepabūgę varžytis su vyresniais šachmatininkais.

Sekmadienį vyko vaikų iki dvylikos metų ir iki aštuonerių metų greitųjų šachmatų turnyras. Dalyvavo net 123 šachmatininkai iš įvairių Lietuvos miestų ir Daugpilio (Latvija). Turnyro nugalėtoju tapo Daniel Šer iš Šiaulių. O iš ukmergiškių puikiai sužaidė A. Mickūnaitė – penkta vieta tarp visų dalyvių ir antra – tarp mergaičių iki 12-os metų. Ją aplenkė dalyvė iš Latvijos Sofija Vasiljeva. Antrą vietą tarp dvylikamečių ukmergiškių užėmė Aidas Jasiulionis, trečią – Rusnė Šošina.

Vaikų iki aštuonerių metų grupėje taurėmis buvo apdovanoti geriausiai sužaidę ukmergiškiai. Nugalėtoju tapo J. Stulginskis, antras – T. Augūnas, trečias – Viktor Šošin.

Tradiciškai medaliais ir atminimo diplomais buvo apdovanoti visi dalyvavusieji vaikų turnyre. Prizas iškeliavo ir į Visaginą – jis įteiktas jauniausiai turnyro dalyvei Ksenijai Volosatovai, kuriai tik 3,5 metukų!

Po turnyro buvo pakuojamos taurės, medaliai, diplomai, kurie pas nugalėtojus ir prizininkus iškeliavo paštu.

Renginį organizavo klubas ,,Juodasis rikis“, vykdydamas rajono savivaldybės finansuojamą projektą ,,Tarptautinis greitųjų šachmatų turnyras ,,Vilkmergė 2020“ ir dalyvavimas tarptautinėse varžybose“. Ukmergės sporto centras, kaip ir kasmet įsteigė prizus geriausiai pasirodžiusiems ukmergiškiams.

Nors turnyras vyko ne taip, kaip įprasta, bet šiltą atmosferą kūrėme dalindamiesi nuotraukomis iš žaidimo vietos, po turnyro visi fotografavosi su prizais ir pergalėmis džiaugėsi socialiniuose tinkluose. Organizuoti tokio masto turnyrą internetu buvo iššūkis, tai darėme pirmą kartą, bet viskas pavyko puikiai, tikrai nesitikėjome tokio gausaus dalyvių skaičiaus.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas