Moksleiviai kūrė skirtukus.

Jaunimas

Skaitymo skatinimo iniciatyva „Skaityk▪Patark▪Dovanok“

Visą spalio mėnesį Dukstynos pagrindinės mokyklos 3–4 klasių mokiniai buvo kviečiami dalyvauti skaitymo skatinimo iniciatyvose „Skaityk▪Patark▪Dovanok“, kurią sumanė mokyklos bibliotekininkė Violeta Markauskienė kartu su mokytojomis. Idėja labai paprasta: mokinys ne tik skaito knygą, bet ir prisimena, kad visiškai neseniai perskaitė labai įdomų kūrinį, kurį nori pasiūlyti savo draugui.

Kiekvienas šios iniciatyvos dalyvis turėjo ant skirtuko-paruoštuko „Skaityk▪Patark▪Dovanok“ užrašyti perskaitytos knygos pavadinimą, po to jį iliustruoti ir padovanoti draugui. Žinoma, prieš tai reikėjo būtinai papasakoti, kokia knyga jį sudomino, argumentuoti, kodėl ją reikia perskaityti. Mažiesiems skaitytojams buvo smagu prisiminti jau pamiltus leidinių herojus, juos nupiešti ir apie įsimintiniausius epizodus padiskutuoti su savo klasės draugais.

3B klasės mokiniai kartu su mokytoja Rita priėmė iššūkį skaityti bibliotekininkės V. Markauskienės parinktą knygą – nuostabią Martyno Vainilaičio eilėraščių rinktinę „Spalvoti nykštukai“. Trečiokams teko ne tik skaityti, piešti, kurti skirtukus, bet ir atlikti pasiūlytą užduotį – išmokti skaičiuotę „Mūsų daržas“.

Aktyviais šios skaitymo skatinimo iniciatyvos dalyviais tapo 2A ir 2B klasių mokiniai. Jie pasirinko šiek tiek kitokį knygų skaitymo ir skirtukų kūrimo modelį. Jų mokytojos Angelė ir Violeta į savo klases nusinešė po visą glėbį knygų. 2A klasė skaitė Aido Jurašiaus „Akmenukų pasakas“, o 2B klasė – Justino Marcinkevičiaus eiliuotą poemėlę „Grybų karas“ iš rinkinio „Laukinė kriaušė“.

Ši skaitymo skatinimo iniciatyva – tai tik dalis renginių, kurie vyko mokykloje ir buvo skirti Tarptautiniam mokyklų bibliotekų mėnesiui pažymėti.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas