Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Lempos įsižiebia per anksti?

Loreta EŽERSKYTĖ

 

„Džiaugiamės, kad nuo rudens vakarais ir rytais apšviečiamos Želvos miestelio gatvės. Dabar apšvietimas kažkodėl įjungiamas apie 16 valandą, kai dar nebūna nusileidusi saulė ir lauke pakankamai šviesu. Jis išjungiamas 23 valandą. Mums atrodo, kad lempos vakarais turėtų įsižiebti vėliau, tik pradėjus temti,“ – tokias mintis išsakė šio miestelio gyventojas.

Želvos seniūnijos seniūnas Saulius Rutavičius neslėpė, jog iš tiesų yra dėl miestelio apšvietimo laiko nepatenkintų želviškių. Jo teigimu, vieni nori, kad gatvės ilgiau būtų apšviestos vakare, kiti – kad ryte lempos įsižiebtų 4 valandą.

„Mes laikomės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo dėl gyvenviečių apšvietimo. Lempos įjungiamos 6 valandą ryto ir išjungiamos išaušus, vakare įjungiamos sutemus ir šviečia iki 23 valandos“, – aiškino seniūnas.

Pasak S. Rutavičiaus, įgyvendinus projektą „Želvos miestelio viešosios infrastruktūros gerinimas ir plėtra“ ir centrinėse gatvėse naujai įrengus apšvietimą, lempos įjungiamos automatiškai: „Astronominė laiko relė yra „pririšta“ prie palydovo ir šviesos srauto. Kadangi dienos skirtingos – šviečia saulė arba būna apsiniaukę – apšvietimas įsijungia skirtingu metu, kai ima temti.“

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas