Spėjama, kad Siesikų kapinės buvo įkurtos 1799 metais, kuomet buvo pastatyta koplyčia-mauzoliejus.

Aktualijos

Siesikų miestelyje – naujos kapinės

Dar šiais metais Ukmergės rajono Siesikų seniūnijos Siesikų miestelyje atsiras naujos kapinės. Šiuo metu vyksta jų įrengimo darbai 1,28 ha valstybinės žemės sklype, esančiame netoli senųjų kapinių ir šalia rajoninio kelio Nr. 4811 Kačėniškiai-Siesikai-Lokinė-Bagnapolis, informuoja savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Daiva Zimblienė.

Pagal UAB „Krašto projektai ir partneriai“ parengtą kapinių išplėtimo techninį projektą darbus vykdanti UAB „Transresta“ I-ajame etape įrengs kapaviečių zoną su 282 (iš viso bus 945) laidojimo vietomis, aptvers sklypą segmentine tvora su vartais ir varteliais, įrengs dalį pėsčiųjų takų ir praėjimų, elektros apšvietimą, aikštelę kilnojamųjų biotualetų kabinoms pastatyti.

Taip pat 320 kv. m automobilių stovėjimo aikštelę su ūkine zona atliekų konteineriams bei įvažiavimo kelią į ją.

Darbai prasidėjo liepos mėnesį ir užtruks pusmetį. Projektas finansuojamas rajono savivaldybės lėšomis, jo vertė – 55 000 eurų.

Kapinės rengiamos, nes senosiose nebeliko vietų naujoms kapavietėms. Čia yra per 1 000 kapaviečių. „Spėjama, kad jos buvo įkurtos 1799 metais, kuomet buvo pastatyta Siesikų kapinių koplyčia-mauzoliejus – klasicistinio stiliaus statinys. Šioje koplyčioje palaidoti Končių, Daugėlų, Broel Pliaterių didikų šeimų atstovai“, – teigia D. Zimblienė.

Siesikų seniūnijoje dar yra veikiančios kapinės Tulpiakiemio ir Monteikių kaimuose.

„G. ž.“ inform.

Genovaitės KAZIELIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas