Naujausi, Nuomonių telefonas

Kelionė į Kėdainius trunka 2,30 val.

Nijolė STUNDŽIENĖ

Neseniai viena Ukmergės gyventoja pasakojo, kad gavusi žinią apie Kėdainiuose mirusį giminaitį, su gėlių krepšeliu atskubėjo į Autobusų stotį ir tik tuomet sužinojo, jog į laidotuves nenuvažiuos. Paaiškėjo, kad nėra jokio maršruto – nei vietinio autobuso, nei tarpmiestinio. Moteriai teko su krepšeliu grįžti namo… „Anksčiau pro Ukmergę į Kėdainius važiuodavo keli tarpmiestiniai autobusai, tačiau dabar jokio viešojo susisiekimo neliko. Norintiems pasiekti kaimynystėje esantį miestą patariama keliauti į Panevėžį, t. y. daryti lanką, arba pirma važiuoti į Kauną ir iš ten grįžti į Kėdainius. Gal Ukmergės autobusų parko administracija šią problemą jau išsprendė ir situacija pasikeis?“ – teiravosi moteris.

UAB „Ukmergės autobusų parkas“ direktorius Alfonsas Prabišas paaiškino, jog tarpmiestinius maršrutus organizuoja Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA).

„Mūsų autobusų parkas tarpmiestinių maršrutų neturi. Kadangi LTSA šių reisų patiriamų nuostolių nekompensuoja, leidžia juos nutraukti“, – teigė direktorius, siūlydamas susisiekti su Transporto saugos administracija.

„LTSA priskirta funkcija administruoti tolimojo susisiekimo klausimus, t. y. kai keleiviai keliauja tarp miestų, – kalbėjo LTSA Transporto veiklos skyriaus vadovas Virginijus Čiškauskas. – Tolimojo susisiekimo maršrutus aptarnaujantiems vežėjams nėra skiriamos dotacijos, kitaip nei vietinio susisiekimo vežėjams, kuriuos finansuoja savivalda, todėl LTSA turi balansuoti tarp ekonominės naudos vežėjams ir keleivių poreikio pasiekti kitus miestus. Kalbant apie kelionę tarp Ukmergės ir Kėdainių, tokia galimybė yra, tačiau, kaip ir minėjo ukmergiškė, su persėdimu Kaune arba Panevėžyje. Tokios kelionės galimos daugiau nei 15 kartų per dieną ir jos pasiekiamos visiems gyventojams. Kelionės trukmė būtų apie 2 valandas 30 minučių.“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • zofija :
    Ukmergiškiai, savo transportu galit važiuoti per Pagirius , link Šėtos ir Kėdainius. Susidaro lankas apie 16 km. nei važiuojant per Deltuvą, Bukonis.
  • deltuviškė :
    kaip tėvukas sakydavo; "Į Babtus per Kanadą"
  • gediminas :
    Taip yra jau ilgokai,man ir tekdavo vazinet dazniau i kedainius ir jokiu problemu per panevezi su persedimais nebuvo.O dabar jau,siuo lauku per karantina netrukus kaip ir pavasari bus jau nutrauti visu autobusu reisai lietuvoje,taip pat ir traukiniu.Kai kurie miestai bus uzdaromi ypac geieztu 100% karantinu,niekam nei ivaziuot nei isvaziuot.Taip bus laikinai,toliau butu pagal aplinkybes

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas