Bėgikai iš Ukmergės įveikė 10,5 km distanciją.

Sportas

Dalyvavo baigiamajame bėgimo etape

Rumšiškėse tradiciniu bėgimu „Aplink Lietuvą“ finišavo Lietuvos bėgimo taurės (LBT) XVI sezonas. Baigiamajame etape dalyvavo ir penki bėgikai iš Ukmergės. Juozas Songaila savo amžiaus grupėje užėmė trečią vietą.

Šiais metais dėl koronaviruso pandemijos įvyko tik 11 iš 16 planuotų LBT etapų. Dalis jų buvo nukelti iš pavasario į rudenį. Paskutiniame etape sumuoti bėgikų surinkti taškai, atsižvelgiant į dalyvavimą varžybose bei pasiektus rezultatus.

Rumšiškių etapo trasa driekėsi žvyro ir asfalto takeliais ir akmenimis grįstu taku Liaudies buities muziejuje. Savo jėgas šiame etape išbandė ir penki Ukmergės bėgimo mėgėjų klubo atstovai – Robertas Vaičiūnas, Žilvinas Maleronka, Aleksas Rodkinas, Medardas Džiovenis ir J. Songaila.

Varžybų dalyviai galėjo rinktis keturias distancijas: pusę maratono (21 km 98 m), 10 km 549 m, 5 km 275 m ir skirtą vaikams (300 m). Ukmergiškiai sėkmingai įveikė 10,5 kilometro atkarpą. Geriausiai sekėsi J. Songailai, kuris laimėjo bendroje įskaitoje, o susumavus visus etapus (dalyvavo 8 bėgimuose) savo amžiaus grupėje užėmė trečią vietą. Bėgikas buvo apdovanotas laimėtojo taure ir sportuojantiems skirtais maisto papildais.

Ukmergės bėgimo mėgėjų klubo nariai šiemet dar ketina dalyvauti keliuose bėgimuose. Varžybų rengėjai jau pakvietė regist-ruotis ir į bėgimą Lietuvos karių dienai paminėti „Tauragė 2020“, kuris, jei karantinas nesutrukdys, turėtų vykti lapkričio 15-ąją. Ten bus pristatytas ir kitų metų Lietuvos bėgimo taurės sezonas.

Taip pat ukmergiškiai ruošiasi tradiciniam „Kalėdiniam bėgimui“, kuris planuojamas gruodžio pabaigoje Vilniuje.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas