Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

6 idėjos, ką padovanoti vaikams

Nustebinti vaikus dovanomis šiais laikais išties nelengva. Bet kokiu atveju pasistengti tikrai verta. Tiek fizinėse parduotuvėse, tiek internetu galima rasti daugybę mažiesiems skirtų žaislų ir žaidimų. Tam, kad naujasis daiktas suteiktų ne tik vienkartinį džiaugsmą, svarbu apgalvoti ir jo praktinę vertę. Jeigu ir jūs galvojate, ką padovanoti vaikams, šios 6 idėjos gali žymiai palengvinti apsisprendimą.

1. Vaikiški indai

Puikus pasirinkimas tiems, kurie nori nustebinti mažylius ne tik patraukliai atrodančia, bet ir praktiška dovana, gali būti vaikiškas indų rinkinys. Dažniausiai jį sudaro lėkštė, dubenėlis, puodelis, šaukštelis ir knygutė. Žaismingais minimalistinio stiliaus paveiksliukais dekoruoti indai patraukia mažųjų dėmesį, todėl valgyti tampa kur kas smagiau.

2. Dėlionės

Jei ieškote dovanos, skirtos vaikų lavinimui, rekomenduojama rinktis dėlionę. Tai įdomus ir įtraukiantis stalo žaidimas, suteikiantis mažyliams visapusišką naudą. Priklausomai nuo vaiko amžiaus ir sugebėjimų, galima padovanoti atitinkamo sudėtingumo dėlionę. Mieli paveikslėliai ir spalvų gausa sukelia mažylių susidomėjimą. Todėl jie noriai įsitraukią į ugdančią veiklą.

Vienos iš populiariausių – mokomosios dėlionės vaikams. Jų temos gali būti įvairios: nuo pasaulio žemėlapio ar metų laikų iki gyvūnų pažinimo. Tam, kad būtų patogūs mažyliams, šie stalo žaidimai sudaryti iš tvirtų ir pakankamai didelių detalių.

3. Kūrybiniai rinkiniai

Vaikų kūrybiškumą patariama pradėti lavinti kuo ankstesniame amžiuje. Tam tinka įvairios veiklos: piešimas, paveiksliukų spalvinimas, siuvinėjimas, mozaikų dėliojimas ir panašiai. Todėl kūrybiniai rinkiniai gali būti puikia dovana mažiesiems. Tai universalus pasirinkimas, tinkantis įvairaus amžiaus mergaitėms ir berniukams.

4. Muzikos instrumentai

Gitara, tambūrinas, metalofonas arba būgnas taip pat gali būti šaunia dovana vaikams. Tokie muzikiniai instrumentai padeda lavinti ne tik mažųjų klausą, bet ir motoriką. Įprastai jie išsiskiria ryškiomis spalvomis ir žaismingais paveiksliukais, todėl iš karto sudomina vaikučius.

5. Vaikiški pledai

Pastelinės spalvos pledas, dekoruotas mielais raštais gali nudžiuginti ne tik mažylius, bet ir jų tėvelius. Tai labai patraukli ir praktiška dovana. Šiltu ir švelniu pledu malonu užsikloti, be to, jis subtiliai papuošia vaikų kambario interjerą. Spalvų ir paveiksliukų gausa suteikia plačias pasirinkimo galimybes. Rožinis pledas su vienaragiais pavergtų tikriausiai kiekvienos mergaitės širdį. Berniukams puikiai tinka mėlyni, kiškučiais dekoruoti pledai.

6. Mokyklinės prekės

Originalia dovana vaikams gali būti įvairios mokyklinės prekės: modelino rinkinys, pasteliniai pieštukai ar patogi pietų dėžutė su rankenėle. Dauguma šių daiktų yra tinkami pakankamai mažiems vaikams. Todėl juos galima dovanoti ne tik mokyklinukams, bet ir darželinukams.

Nustebinkite mažylius smagiomis ir praktiškomis dovanomis. Dėlionės vaikams, kūrybiniai rinkiniai ar muzikos instrumentai ne tik patraukia mažųjų dėmesį, bet ir padeda lavinti įvairius jų gebėjimus. Išsirinkite ir užsisakykite sau patinkančias prekes internetu, nes tai itin patogu.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas