Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

5 didžiausios dantų priežiūros klaidos

Tinkama kasdienė dantų priežiūra būtina norint džiaugtis sveika ir estetiška šypsena. Šiais laikais tuo neabejoja tikriausiai niekas. Tačiau kartais mes kenkiame savo dantims to net nežinodami. Kokios yra didžiausios jų priežiūros klaidos?

 

1. Valgoma per daug rūgštaus maisto

Mitybos įpročiai turi didelę įtaką mūsų dantų būklei. Tam, kad ji būtų kuo geresnė, patariama saikingai vartoti rūgščius maisto produktus. Jiems priskiriami gazuoti gaivieji gėrimai, vynas, saldūs ledinukai ir panašiai. Per didelis tokio maisto ar gėrimų kiekis gali lemti emalio pažeidimus, padidėjusį dantų jautrumą ir skausmą. Visgi, jeigu jų nepavyksta atsisakyti, pavalgius ar atsigėrus patariama išsiskalauti burną vandeniu.

2. Dantys valomi per stipriai

Pernelyg stipriai ir intensyviai valant dantis šepetėliu galima jiems pakenti – ne tik pažeisti emalį, bet ir sudirginti dantenas. Dėl šios priežasties jos tampa jautresnės, atsiranda uždegimo rizika. Siekiant to išvengti, patariama naudoti minkštą šepetėlį ir dantis valyti švelniais sukamaisiais judesiais.

3. Persistengiama balinant dantis

Akinančio baltumo šypsena – daugelio siekiamybė. Tačiau svarbu suvokti, jog dažniausiai toks efektas pasiekiamas pasitelkus specialias priemones ir procedūras. Tam, kad balinimas būtų kuo mažiau žalingas dantims, svarbu jį atlikti tinkamai. Priešingu atveju gali būti pažeidžiamas emalis, sudirginamos dantenos, dantys tapti jautresni ir silpnesni. Todėl esant tokiam poreikiui geriausia kreiptis į specialistus. Svetainėje Ozoklinika.com galite rasti daug aktualios informacijos apie profesionalų dantų balinimą ir kitas odontologines procedūras.

4. Maišomi kontrastingų temperatūrų gėrimai ir maistas

Labai karštas arba šaltas maistas ir gėrimai gali būti kenksmingi dantims – ypač tuomet, jei jie vartojami vienu metu. Dėl didelio temperatūrų kontrasto atsiranda rizika pažeisti emalį. Todėl vėliau dantys gali patamsėti, ant jų atsirasti sunkiai pašalinamų dėmelių. Norint išvengti tokių pasekmių, prieš valgant ar geriant patariama palaukti, kol maisto produktai šiek tiek atvės arba priešingai – taps ne tokie šalti.

5. Naudojama netinkama dantų pasta

Dantų pastų pasirinkimas labai didelis. Ieškant sau tinkamiausio varianto, rekomenduojama atidžiai įvertinti jų sudėtį. Svarbu, kad pastoje būtų fluoro, kuris padeda sumažinti dantų ėduonies riziką. Nepatariama nuolat naudoti balinamųjų pastų, turinčių šveičiamųjų dalelių, nes ilgainiui tai gali lemti padidėjusį dantų jautrumą. Jei nesate tikri, koks produktas jums tinka labiausiai, visuomet galite pasikonsultuoti su savo odontologu. Profesionaliai įvertinęs individualią dantų būklę, jis parekomenduos, kokią dantų pastą geriausia naudoti.

Pasirūpinkite, kad jūsų šypsena ne tik patraukliai atrodytų, bet ir būtų sveika. Tinkami įpročiai padeda išlaikyti gerą dantų būklę. Kuo anksčiau jie pradedami formuoti, tuo labiau sumažėja odontologinių problemų rizika. Visgi, jei jų išvengti nepavyksta, gali padėti profesionalai. Aukštos kvalifikacijos odontologai, dirbantys su modernia įranga, leis išdrįsti ir vėl plačiai šypsotis.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas