Ketvirtokai aplankė pirmąją Lietuvos sostinę.

Jaunimas

Pamokos kitaip: kelionė į Kernavę

Bronė MICKUVIENĖ

Dukstynos pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė

 

Pasaulio pažinimo pamokose pradinukai įgyja žinių ne tik apie augalus ir gyvūnus, bet ir apie istoriją. Garsi ir turtinga Lietuvos praeitis stebina ir žavi ne vieną. Trečioje klasėje vaikai artimiau susipažįsta su mūsų senosiomis sostinėmis, garsiais kunigaikščiais, valdovais. Bet, kaip sako liaudies išmintis, geriau vieną kartą pamatyti, nei dešimt kartų išgirsti. Todėl spalio pradžioje 4c klasės mokiniai išsiruošė į kelionę – aplankė pirmąją Lietuvos sostinę Kernavę.

Pasigrožėję gamtos ir protėvių sukurtais unikaliaisiais piliakalniais, visi sugužėjo į vietos muziejų. Jame mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Viru viru košę arba vieno seno puodo istorija“, kurioje susipažino su vietinių žmonių gyvenimu prieš 10 000 metų. Naudodamiesi eksponatais vaikai bandė įsivaizduoti, suprasti, kaip tuomet žmonės medžiodavo, gamindavo valgį, rengdavosi, kur gyveno. Po pamokėlės vaikai galėjo plačiau susipažinti su muziejumi, jame eksponuojamais radiniais, virtualiai pakeliauti po senąją Kernavės teritoriją ir vaizdžiai pamatyti to meto žmonių gyvenimą.

Vėliau dukstyniečiai dar apsilankė studijoje galerijoje „Šulinys“, kurios šeimininkas skulptorius Henrikas Orakauskas ne tik įdomiai papasakojo apie meną, skulptūras, bet ir pakvietė pažaisti įdomius žaidimus.

Kelionės pabaigą vainikavo viešnagė viduramžių mieste ir kopimas į Kernavės piliakalnius. Buvo labai smagu. Net gamta mus globojo, nes lyti pradėjo tik sulipus į autobusą. Daugelis vaikų džiaugėsi savo naujais atradimais. Stebėjosi, kad kiekvieną kartą čia atvažiavus galima vis ką nors naujo sužinoti, žadėjo pakviesti į muziejų ir savo tėvelius.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas