Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Filmavimo aikštelėmis tapę rojaus kampeliai: suskubkite aplankyti

Žiūrėdami filmus ar serialus galime pasijusti it pasakoje, tačiau neretai didžiuosiuose kino ekranuose matomos vietos yra daug žemiškesnės nei buvo įsivaizduojama. Negalima sakyti, kad jos pasiekiamos ranka – ten apsilankyti jums tikrai prireiks lėktuvo bilieto. Nors visą pasaulį dabar užvaldę kelionių apribojimai, tačiau šios akimirkos yra puiki proga būsimoms atostogoms planuoti, tad į kokių filmų kino aikšteles keliauti?

„Sostų karai“ (The Game of Thrones)

Pagal garsiąją George R. R. Martin knygų seriją „Ledo ir ugnies giesmė“ sukurtas serialas „Sostų karai“ nukelia žiūrovus į Vesteros žemes, kur skraido drakonai, vaikščioja ledinės pabaisos, o šeimos kariauja tarpusavyje dėl galios. Didžiulio pasisekimo sulaukusio serialo išpildymas privertė kūrėjus pasukti galvas ir po visą pasaulį ieškoti įspūdingai atrodančių filmavimo aikštelių. Sėkmingas fantastinio pasaulio kūrimo procesas reikalavo nemenko post-produkcijos apdirbimo kompiuterinėmis programomis, tačiau Dubrovnike (Kroatija), Maltos ir Gozo salose (Malta) ar Šiaurės Airijoje galima atrasti vietų, kurios atrodys lyg dar vienas serialo kadras. Jeigu esate būtent šio serialo gerbėjas, siūlome nedelsiant planuoti keliones po pasirinktą serialo sezoną.

„Paplūdimys“ (The Beach) 

Maya įlankos paplūdimį Tailande prieš dvidešimt metų išgarsino nuotykių drama „Paplūdimys,“ kurioje vaidina ne kas kitas, o būtent merginų ir moterų numylėtinis Leonardo DiCaprio. Vos tik pasirodžius filmui, į lyg stebuklas atrodantį Maya paplūdimį pradėjo plūsti minios turistų, norėjusių pabuvoti ten, kur ant smėlio gulėjo viena ryškiausių to meto žvaigždžių. Liūdna, tačiau neregėti lankytojų srautai sutrikdė šio rojaus kampelio ramybę, tad visai neseniai jis turistams buvo uždarytas. Galime tik spėlioti, kada tyru vandeniu ir baltu smėliu pasižymintis Maya paplūdimys vėl bus atviras apsilankymams, tačiau kad ir kada tai benutiktų, patariame pasirinkti atsakingą ir itin įdomų keliavimą su gidu.

„Žievų valdovas“ (The Lord of the Rings) ir „Hobitas“ (The Hobbit)

Prieš bene šimtą metų rašytojo John R. R. Tolkien sukurtas nykštukų, burtininkų, elfų ir kitų fantastinių padarų pasaulis yra tapęs legendiniu. Didžiulį pelną kūrėjams atnešusios filmų trilogijos iki šiol laikomos vienais sėkmingiausių ir labiausiai įtraukiančių kino kūrinių. Tokiomis pat savybėmis pasižymi ir Naujosios Zelandijos vietos, kuriose minimų filmų scenos ir buvo įamžintos: pliki ir akmenuoti kalnų masyvai, žaliuojantys slėniai, sraunios upės ir neperžengiami šio salyno miškai filmų gerbėjams dabar geriau yra žinomi kitais, fantastiniais vardais. Filmų turistų neatsiginanti šalis gali pasiūlyti ir nakvynę hobitų kaimelyje, specialius turus po filmavimo aikštelėmis tapusias vietas bei žygius takais, kuriais žiedą sunaikinti nešė pagrindiniai filmo veikėjai.

Visame pasaulyje apstu kvapą gniaužiančių vietų, kurios dar tik laukia į jas atvykstančių kino kūrėjų komandų, o iki tol pasigrožėkime jomis, jeigu ne keliaudami, tai nepakildami nuo savo namų sofos!

Reklama

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas