Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Maistą nepasiturintiems Ukmergėje rinko tik dvi organizacijos

Savaitgalį vykusioje „Maisto banko“ akcijoje šalies gyventojai nepasiturinčių maitinimui paaukojo daugiau nei 287 tūkst. vienetų įvairių maisto produktų, kurių vertė viršija 300 tūkst. eurų. Ukmergiškiai nepasiturintiems nupirko maisto už 3 625 eurus.

Šių metų „Maisto banko“ akcija buvo mažesnė ir dėl esamos situacijos išskirtinė. Ji vyko 65 Lietuvos miestuose ir miesteliuose, dalyvavo 284 organizacijos.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ komunikacijos vadovė Miglė Petronytė, organizuoti šią akciją buvo ypatingai sudėtinga – iki paskutinės akcijos minutės keitėsi dalyvaujančių organizacijų, jiems padedančių savanorių skaičiai. „Vieni sužinodavo, kad turėjo kontaktą su COVID-19 sergančiu asmeniu ir privalėdavo izoliuotis, kiti tiesiog pajusdavo peršalimo simptomus ir likdavo namuose, todėl koordinavimo buvo labai daug, tačiau esame labai dėkingi mūsų pagalbininkams ir organizacijoms-partnerėms, jog skyrė didelį dėmesį saugumui ir nerizikavo nei savo, nei aukotojų sveikata“, – teigė M. Petronytė.

Pasak komunikacijos vadovės, žinant šios „Maisto banko“ akcijos aplinkybes – rezultatai daugiau nei džiuginantys.

Mūsų rajone norą dalyvauti akcijoje pareiškė tik dvi nevyriausybinės organizacijos – Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga ir Ukmergės rajono neįgaliųjų draugija. Jiems talkino 59 savanoriai. Visi jie dirbo ir maistą rinko penkiose parduotuvėse – „Lidl“ (Vytauto g.), „Iki“ (Vilniaus g.), „Maxima XX“ (Žiedo g.), „Maxima X“ (Antakalnio g.) ir „Rimi“ (Vytauto g.).

Ukmergėje buvo surinkta 3 486 vienetai maisto produktų, kurių preliminari vertė – 3 625 eurai. Akcijos organizatoriai suskaičiavo, kad ukmergiškiai nepasiturintiems paaukojo 1 111 kartų.

M. Petronytė sakė, kad aukojimų tendencijos išliko panašios kaip ir pernai. Daugiausia žmonės pirko makaronų, kruopų, aliejaus. Dosniausi buvo didžiųjų miestų gyventojai. Didžioji dalis surinktų maisto produktų nepasiturinčius pasieks dar iki Kalėdų.

Nespėję paaukoti maisto produktų, prisidėti prie nepasiturinčiųjų maitinimo gali skambindami trumpuoju numeriu 1343 (auka 3 eurai) ar aukodami internetu www.maistobankas.lt/paremk.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas