Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Sergančiųjų koronavirusu daugėja kasdien

Lietuvoje kiekvieną dieną registruojami naujų susirgimų koronavirusu rekordai. Sergančiųjų daugėja ir Ukmergėje. Nors kol kas rajono savivaldybė priskirta geltonajai zonai, tačiau augantys užsikrėtusiųjų skaičiai artina prie lokalaus karantino.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento Ukmergės skyriui laikinai vadovaujanti Kotryna Žigaitė informavo, jog nuo karantino pradžios iki spalio 27 dienos rajone  iš viso buvo nustatytas 141 užsikrėtimo COVID-19 infekcija atvejis. Nuo rugsėjo 15 dienos koronavirusu susirgo 45 ukmergiškiai. Pasak K. Žigaitės, nauji susirgimai registruojami kasdien.

Pastarosiomis dienomis gydymo įstaigose užsikrėtusiųjų nepadaugėjo, tačiau židinių atsirado vaikų ugdymo įstaigose. „Šilo“ progimnazijoje susirgo vienas vaikas, taip pat užsikrėtė trys lopšelio-darželio „Saulutė“ darbuotojai. Koronavirusas nustatytas ir „Norfos“ parduotuvės, esančios prekybos centre „Eifelis“, darbuotojai.

Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistės, Ukmergėje dominuoja  šeimyniniai atvejai, užkratas keliauja į darbovietes arba atvirkščiai. Būtent dėl to, kad liga neplistų, būtina kuo greičiau nustatyti asmenis, kontaktavusius su koronavirusu sergančiu žmogumi, ir juos izoliuoti. K. Žigaitės teigimu, kol kas Ukmergėje situacija yra valdoma.

„Šiuo metu rajonas patenka į geltonąją zoną, bet neaišku, kas bus iki penktadienio“, – kalbėjo NVSC Ukmergės skyriaus laikinoji vadovė. Ir pridūrė, jog padėtis priklausys nuo žmonių susitelkimo ir sąmoningumo. K. Žigaitė ragino kuo mažiau bendrauti vieniems su kitais, vengti žmonių susibūrimo vietų, atsisakyti kai kurių veiklų.  

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Va va :
    Varnas rašė kad PSPC serga 8 iš administracijos, bet ten dirba 7, ir iš jų dvi su neigiamais testais. Kažkaip nesueia galai.
  • ukmergė :
    Kaip nustatyti kontaktą jei nežinai kas serga.Asmens duomenų apsauga,taip ji reikalinga,bet gal ne dabar.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas