Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Skubama greičiau dezinfekuoti

Genovaitė KAZIELIENĖ

„Vieną šios savaitės dieną būdama savo bute pajutau nemalonų, lyg acetono kvapą. Pravėriau langą – gal dvokas sklinda iš lauko, tačiau ten oras buvo grynas. Tuomet pradariau duris į laiptinę ir iš karto supratau, kad patalpa išpurkšta. Tik vėliau kito namo gyventoja pasakė, kad mačiusi į mūsų laiptinę įeinančius baltais kombinezonais vilkinčius žmones, kurie tikriausiai ją išpurškė dėl apsaugos nuo koronaviruso, nes kažkas iš sergančiųjų šia liga gyvena mūsų laiptinėje. Man neteko girdėti, kad tokių atvejų būtų, tad norėčiau žinoti, ar prieš atliekant tokius darbus nereikėtų jų suderinti su gyventojais? Juk šie chemikalai nuodingi, žinodami, kad bus purškiamos patalpos, žmonės tuo metu pasisaugotų“, – elektroniniame laiške redakcijai rašė ukmergiškė.

Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Zimblienė teigė, kad daugiabučių laiptinių dezinfekcija atliekama skubiai, vos tik gavus iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informaciją apie naujus ukmergiškių užsikrėtimo COVID-19 infekcija atvejus: „Laiptinių dezinfekcija – viena iš užtvarų šiam užkratui plisti. Laiptines dezinfekuojantys UAB „Ukmergės butų ūkis“ darbuotojai, deja, neturi laiko apie tai gyventojus kažkaip perspėti ar jiems pranešti. Manome, kad tai – mažiausia blogybė, palyginti su grėsme užsikrėsti koronavirusu. Kada buvo atlikta dezinfekcija, UAB „Ukmergės butų ūkis“ atstovai palieka informacinį pranešimą laiptinės skelbimų lentoje.

Dezinfekcijai naudojamas sertifikuotas skystis, kurio veiksmingumas virusams, grybeliams ir bakterijoms įrodytas laboratoriškai. Dezinfekuojant laiptines vadovaujamasi Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijomis.

Dėl sparčiai kiekvieną dieną besikeičiančios epidemiologinės situacijos, kurią kelia koronaviruso plitimo grėsmė, galime tik kreiptis į daugiabučių gyventojus ir jų paprašyti nepalikti dviračių, vaikiškų vežimėlių ar kitų asmeninių daiktų bendrose erdvėse bei dezinfekavimo metu ir bent 30 minučių po dezinfekcijos į laiptinę neiti.

Taip pat prašome gyventojų kuo daugiau dėmesio skirti laiptinių švarai ir stengtis kuo dažniau, naudojant vandenį, buitinius ploviklius bei įprastas dezinfekcijos priemones, plauti laiptinių grindis.“

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas