Aktualijos

Apskaičiavo žemės mokestį

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) informuoja, kad privačios žemės savininkams apskaičiavo už 2020 metus mokėtiną žemės mokestį ir ketvirtadienį išsamias deklaracijas įkėlė į VMI Elektroninio deklaravimo sistemą deklaravimas.vmi.lt. Žemės mokestį reikia sumokėti iki lapkričio 16 d.

„Šiais metais Ukmergės rajono savivaldybėje žemės mokesčio deklaracijos pasieks 10,4 tūkst. žemės savininkų. Jie suskaičiuotą žemės mokestį gali pasitikrinti ir jį sumokėti prisijungę prie Mano VMI“, – teigia Vilniaus AVMI viršininkė Virginija Ginevičienė, pridurdama, kad visą aktualią informaciją apie žemės mokestį gyventojai gali sužinoti apsilankę VMI internetinėje svetainėje www.vmi.lt arba paskambinę telefonu 1882.

Planuojama, jog į Ukmergės rajono savivaldybės biudžetą 2020 m. bus sumokėta apie 672 tūkst. eurų: apie 616 tūkst. eurų sumokės gyventojai ir apie 55,4 tūkst. eurų – įmonės bei kiti juridiniai asmenys. 2019 m. apskaičiuota mokesčio suma buvo apie 700 tūkst. eurų, 2018 m. – 698 tūkst. eurų.

Žemės mokestis yra mokamas už gyventojams ir įmonėms nuosavybės teise priklausančią privačią žemę, išskyrus už miško žemę ir žemės ūkio paskirties žemę, kurioje įveistas miškas. Pažymėtina, kad VMI žemės mokestį apskaičiuoja pagal Registrų centro pateiktas žemės sklypų mokestines vertes ir pagal kiekvienos savivaldybės tarybos individualiai nustatytus žemės mokesčio tarifus, kurie gali svyruoti nuo 0,01 iki 4 proc.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • As :
    Miesto žemę neprižiūrima. Faktas, nes nesienauja kremzlių, geltono tarpu gatvių. Atsakymas seniūnės aiškus, nėra pinigų. O kodėl aš moku už išpirkta žemę? Na matyt kad esu asilas. Kur man advokatą gera gauti???
  • Nu nu :
    Pas Vyriausybės atstova paklausk! Jis gi peržiuri Ukmergės sav.tarybos sprendymu teisėtuma. Gal dalinasi ...
  • Iš kaimo. :
    Niekaip nesuprantu, kodėl žmogus privalo mokėt už savo nuosavybę, zeme, kiek žinau kai kurios Europos šalys nemoka..
  • A :
    Jau ukmergej turbut pats didziausias tarifas uzdetas. Gal laikas perziureti? Kur tai matyta tokiom sumom moket.
  • Jonas :
    vistiek nesuprantu,kurtie pinigai paskirstomi,kokia nauda nesa?,,,turi didziuotis kad lt gyveni ir moketi uz savo zeme,apsurdas 🙂

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas