Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kada verta imti asmeninę paskolą?

Išgirstant žodį „paskola“ neturėtų kilti tik neigiamos asociacijos. Paskolas pasiimti patogu, kai norima susimažinti esamus kreditorinius įsiskolinimus, planuojant brangų pirkinį, vestuves, tolimą kelionę. Taip pat medicininėms išlaidoms ar ilgalaikiams pirkiniams – pavyzdžiui, buto ar namo kapitaliniam remontui.

Alternatyvų yra daug ir bankas nebėra pagrindinis šaltinis, egzistuoja ir trumpalaikės paskolos, tarpusavio paskolos ir kiti instrumentai. Visi jie gana patogūs paskolai, jei gavėjo kredito istorija gera ir palūkanos tenkina abi puses.

Pateikiame kelis pasiūlymus ir patarimus, kuomet paskolos ėmimas neturėtų būti laikomas neapgalvotu ar neprotingu sprendimu.

Kada apsvarstyti vartojimo paskolos ėmimą?

1) Kredito kortelių išlaidų padengimui

Kredito kortelių palūkanos nėra mažos ir jeigu turite kelias – patogiau jas pasidengti pigesnėmis paskolomis. Tai padėtų ne tik kelias paskolas sujungti į vieną, tačiau ir pagerinti kredito reitingą.

2) Nenumatytoms išlaidoms

„Jei žinotum, kur krisi, pasidėtum pagalvę“ yra dažnas posakis tokiems atvejams. Tikrai didelėms išlaidoms dažniausiai kitų sprendimų nebėra. Tarkime, jei prakiūra namo stogas ar užpilate kaimynus sprendimo reikia greitai. Dažnai šios išlaidos yra medicininės – nekompensuojamos operacijos ar procedūros išlaidas išpučia nepastebimai.

3) Didesnės asmeninės šventės

Vestuvės, laidotuvės ar svarbesnės šeimos šventės (pavyzdžiui, proginės vestuvių metinės) yra brangios. Ypač, jei turite didelę giminę, tada tenka kviesti, pamaitinti, pavalgydinti visus. Neskaičiuojant tokių išlaidų, kaip fotografas, sodyba, laidojimo paslaugos ir t. t., suma gali nesunkiai pasiekti tūkstančius eurų.

4) Namų remontas

Kardinalūs namų pokyčiai kainuoja. Norint kažko daugiau nei pertapetuoti ar perdažyti kambarius, teks rasti didesnes sumas pinigų. Tokie remontai, kaip virtuvės ar vonios perplanavimas pigūs nebus, reikės ne tik naujų baldų, plytelių klijavimo paslaugos, gražesnių plytelių, bet ir pagalvoti apie santechniką, dujas, ventiliaciją ir kitus inžinerinius dalykus. Tam dažnai reikės ir specialistų konsultacijų ar darbo. Darbą reikėtų atlikti gerai, kad  jo nereikėtų kartoti po kelerių metų. Medžiagoms ir specialistų darbui kasmet brangstant, sutaupyti reikiamą sumą gali būti sunku.

Kada nevertėtų galvoti apie asmeninę vartojimo paskolą?

1) Studijos

Studijoms dažniausiai yra atskiras sprendimas – studijų paskola, jos palūkanos ir grąžinimo sąlygos yra žymiai palankesnės. Tokias paskolas dažnai reikia pradėti grąžinti praėjus tam tikram laikui po studijų baigimo, kad būtų lengviau įsitvirtinti darbo rinkoje.

2) Automobilio pirkimas

Pirmiausia, dauguma bankų siūlo atskirą paslaugą – paskolą automobiliui. Ji yra pigesnė, kartais jai yra numatomi kompensavimo mechanizmai ar valstybės parama perkant ekonomiškesnę transporto priemonę. Todėl imti paprastą vartojimo paskolą, jei planuojama ją išleisti automobiliui, nėra pati geriausia išeitis.

Ką reikėtų žinoti ieškant geriausio vartojimo kredito?

Paskolos gavimas šiais laikais jau yra automatizuotas ir viską galima atlikti nuotoliniu būdu. Pirmasis patarimas yra lyginti – jei esate vieno banko klientas, ieškodami geriausio pasiūlymo neapsiribokite tik juo. Paskolas iš skirtingų teikėjų taip pat galite palyginti ir kreditai.info/paskolos-internetu interneto svetainėje.

Ieškant paskolos davėjo reikia nuspręsti, kokios sumos jums užteks. Patariama imti ne daugiau nei reikia, kai kurie davėjai keičia sąlygas nuo tam tikrų sumų. Tad pasiskolinti 14 tūkst. eurų gali būti lengviau nei 16 tūkst. eurų.

Gera kredito istorija – ji jums padės gauti ne tik paskolą, bet ir geresnes jos sąlygas. Be svarbios priežasties nesiskolinkite smulkių sumų iš kredito davėjų. Kiekvienas toks pasiskolinimas atsispindi jūsų kredito istorijoje ir tokios paskolos nuolatinis ėmimas gali būti traktuojamas kaip nesugebėjimas valdyti pinigus.

Ar paskolos ėmimas gali paveikti kredito reitingą?

Taip, tačiau paskolą išmokant laiku pagal numatytą grafiką kredito reitingas per kelis mėnesius grįžta į ankstesnį lygį. Taip galite ir sutvarkyti savo finansinius nesklandumus, ir nesugadinti kredito istorijos bei asmeninio kredito reitingo.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Amber :
    Niekada.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas