Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs, Naujausi

Draudžiama limituota lašišų ir šlakių žvejyba

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD), tęsdamas akciją „Lašiša 2020“, primena, kad nuo spalio 16 iki gruodžio 25 d. draudžiama limituota lašišų ir šlakių žvejyba.

Akcija „Lašiša“ rengiama tam, kad neršti plaukiančios lašišinės žuvys būtų apsaugotos nuo brakonierių. Tam Aplinkos apsaugos departamentas sustiprino pajėgas ir prie akcijos prisijungti Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos bei kitų tarnybų pareigūnus.

Taigi ir vairuotojai turėtų žinoti, kad pareigūnai stabdys ir tikrins, ypač tamsiu paros metu, asmenų, įtariamų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimais, transporto priemones.

Upių ruožai, kuriuose mėgėjų žvejyba uždrausta nuo spalio 16 d. iki gruodžio 25 d.

Šventoji: nuo žiočių iki Dagios žiočių ir nuo Kavarsko užtvankos iki Anykščių užtvankos, išskyrus Kavarsko tvenkinį

Siesartis: nuo žiočių iki Želvos–Balninkų tilto

Širvinta: nuo žiočių iki Liukonių tilto

Neris: nuo kelio Nr. 262 tilto iki Žirmūnų tilto Vilniuje; nuo Valakupių tilto iki geležinkelio Vilnius–Ignalina tilto; nuo Buivydžių pėsčiųjų tilto iki Baluošos žiočių

Žeimena: nuo žiočių iki Lakajos žiočių

Vilnia: nuo žiočių iki Kenos žiočių

Dubysa: nuo žiočių iki Kražantės žiočių

Jūra: nuo žiočių iki Tauragės užtvankos

Minija: nuo Lankupių iki Salanto žiočių

Šventoji (pajūrio): nuo Kopų g. pėsčiųjų tilto iki Luknės žiočių

Aplinkosaugininkai pažymi, kad pažeidėjams už neteisėtą lašišų ir šlakių žvejybą taikoma baudžiamoji ar administracinė atsakomybė: naudojant elektros ar ultragarso prietaisus, numatyta baudžiamoji atsakomybė – bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų; naudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamus būdus (išskyrus elektros energiją ir ultragarsą) numatyta bauda iki 300 Eur su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu; pažeidžiant limituotos lašišų ir šlakių žvejybos priemones ir sąlygas, numatyta bauda iki 550 Eur su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Be to, už neteisėtai sugautą lašišą arba šlakį taikomas 970 Eur žalos apskaičiavimo bazinis įkainis. Padarytos žalos gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose atlyginimo dydis skaičiuojamas taikant trigubą padarytos žalos žuvims apskaičiavimo bazinį įkainį.

Piliečiai apie aplinkos apsaugos pažeidimus kviečiami pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas