Uncategorized @lt

Vieni įrankiais džiaugiasi, kiti „pamiršta“ grąžinti

Loreta EŽERSKYTĖ

 

 „Esu garbaus amžiaus, neseniai grįžau iš gydymo įstaigos. Kadangi ilgokai nebuvau namuose, skubėjau į Dukstynos kapines, kur palaidoti artimieji, sutvarkyti jų kapelius. Išsiruošusi ketinau su savimi pasiimti kibiriuką, laistytuvą, grėbliuką. Tačiau kaimynė mane sustabdė – ji papasakojo, kad visus tuos įrankius rasiu kapinėse. Ką gi, išvažiavau, kaip sakoma, tuščiomis rankomis, nors neapleido dvejonė – galbūt tie įrankiai kažkada ir buvo, o ar rasiu juos dabar. Juk mūsuose neretai būna, kad daiktas, kuris skirtas bendram naudojimui, greitai kažkam parūpsta ir jis „nusavinamas“… Atvykusi pamačiau, kad prie pagrindinių takų įrengtas vandentiekis, taip pat pastatyti stovai su visais kapinių tvarkytojams reikalingais įrankiais. Pasinaudojau, grąžinau atgal ir mintyse dėkojau tiems, kurie palengvino mums, vyresnio amžiaus ir pasiligojusiems ukmergiškiams kapelių priežiūrą“, – kalbėjo „Nuomonių telefonu“ paskambinusi skaitytoja.

Ukmergiškės mintis perdavėme miesto seniūnei. Būtent jos iniciatyva ir miesto seniūnijos rūpesčiu rugpjūtį visose miesto kapinėse gyventojų patogumui įrengti maždaug 150 eurų kainavę įrankių stendai, kur kapinių priežiūrai reikalingus daiktus žmonės gali tiesiog pasiskolinti, o pasinaudoję grąžinti į vietą.

„Stenduose pakabinome ir nupirktą naują, ir anksčiau tvarkant miestą naudotą inventorių – kibirus, laistytuvus, grėblius, šluotas, kauptukus. Deja, jau ne kartą stendus teko papildyti, nes dalis įrankių į savo vietą negrįžo…“ – neslėpė Z. Pečiulienė.

Taip pat ji patikino, kad gerų atsiliepimų sulaukę stendai tušti nebus – jei reikės, inventoriaus bus dar nupirkta, kad į kapines atvykę žmonės būtų tikri, jog čia ras įrankių ir galės jais pasinaudoti.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas