Aktualijos, Naujausi

Ukmergėje – šaulių pratybos

Praėjusį savaitgalį ne vienas ukmergiškis atkreipė dėmesį į mieste vaikštančius, įdėmiai aplinką stebinčius ginkluotus kariškius. Tai didžiausių šiais metais vykusių šaulių pratybų „Šaulys 2020“ dalyviai – Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės nariai, jiems talkinę šauliai iš Kauno, Klaipėdos bei Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) 8-osios rinktinės kariai. Kaip informavo Karaliaus Mindaugo šaulių 10-oji rinktinė, iš viso pratybose dalyvavo daugiau nei 320 žmonių.

Anot kariškių, pagrindinis šių pratybų tikslas – derinti bei praktiškai patikrinti Lietuvos šaulių sąjungos pajėgumų veiksmus ir sąveiką su civilinėmis tarnybomis, kariuomene, esant ekstremaliai situacijai Ukmergės rajone. Bendros pratybos su valstybinėmis institucijomis sustiprina pajėgumus, reikalingus skubiam reagavimui nelaimės, krizės atveju.

Be šaulių ir KASP karių į pratybas įtrauktos ir vietinės Ukmergės institucijos – rajono Pirminės sveikatos priežiūros centro Greitosios medicinos pagalbos skyriaus specialistai, Policijos komisariato pareigūnai, savivaldybės administracijos Ekstremalių situacijų komisijos atstovai.

„Pratybų metu Ukmergės mieste ir apylinkėse patruliavo Lietuvos šaulių sąjungos uniformą vilkintys ginkluoti šauliai, buvo naudojami imitaciniai šaudmenys, garsinės ir dūminės imitacijos priemonės. Taip pat tiek šviesiu, tiek tamsiu paros metu važinėjo žymėtos karinės ir civilinės transporto priemonės“, – teigė Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės atstovai.

Pratybų dalyvius pasveikino ir už tarnybą dėkojo Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. Albertas Dapkus, rajono savivaldybės atstovai.

Pratybų vadovas, LŠS Karaliaus Mindaugo 10-osios šaulių rinktinės vadas mjr. Mindaugas Sakalauskas konstatavo, kad šįkart šauliai įvykdė visas jiems patikėtas užduotis, tačiau tobulinti tikrai dar yra ką. Todėl ateityje planuojama rengti ir daugiau tokio pobūdžio pratybų.

„G. ž.“ inform.

Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Gyventojas :
    Suaugę karą žaidžia...nors vadina pratybos. Kiekvienam savo
  • Liusinda-Valdonė Švėkšna :
    Šaunuoliai šauliai ir kitų tarnybų atstovai. Aukodami savo brangų laiką ir resusrsus ruošiasi šalies gynybai. Ačiū jums visiems.
  • Tomas :
    Šaunuoliai, kuo daugiau pratybų, tuo daugiau galvos skausmo priešams
  • Jonce :
    Jus ne Sauliais rupinkites o miestu
  • A :
    Paveluotas straipsnis. Turejot ideti ji jau pirmadieni.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas