Naujausi, Nuomonių telefonas

Sodų gatvę prižiūrinti seniūnija ūkininkui pretenzijų neturi

Loreta EŽERSKYTĖ

Leonpolio gyventojas skundėsi, kad vieno vietos ūkio šeimininkas užsimojo „damušti“ Sodų gatvėje likusią maždaug 200 metrų asfalto atkarpą.

„Jis nieko nepaiso, vežioja sunkią techniką į remontuojamą Leonpolio dvarą, taip pat važinėja žemės dirbimo technika ir baigia sugadinti likusį asfaltą. Anksčiau čia buvo sunkiasvorės technikos eismą ribojantis kelio ženklas. Dabar jo neliko. Neseniai jis važiuodamas didžiule priekaba užkabino pakelėje stovinčią lengvąją automašiną, yra aplaužęs gyventojų vaismedžių šakas. Kodėl leidžiama jam taip savivaliauti?“ – klausė leonpolietis.

Susisiekėme su Deltuvos seniūnijos seniūnu Gintaru Radzevičiumi. Jis paaiškino, kad skunde minimam ūkininkui priklausančius su žemės ūkio veikla susijusius objektus galima pasiekti tik Sodų gatve: „Be to, dalis Sodų gatvės (129 metrai) yra Leonpolio dvaro sklypo teritorijoje ir priklauso jos savininkui. Šią gatvę prižiūri ir asfaltbetonio duobes remontuoja seniūnija. Nėra užfiksuota, kad kažkokios deformacijos gatvės dangoje atsirastų po žemės ūkio technikos judėjimo.“

Kaip teigė seniūnas, jei gyventojai nori įrengti eismą ribojančius kelio ženklus, su prašymu turi kreiptis į seniūniją. Jis bus perduotas į Saugaus eismo komisiją, kuri spręs dėl ženklų būtinumo.

Kalbėdamas apie gyventojo iškeltą problemą Deltuvos seniūnas taip pat paminėjo, kad Sodų gatvės atkarpa į privatų sklypą pateko, kai buvusiai dvaro paveldėtojai buvo grąžinta nuosavybė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas