Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Turgavietės prekiautojams – 15,6 tūkst. eurų kompensacijų

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) informavo, kad iki termino pabaigos, rugsėjo 16 d., Ukmergės rajono savivaldybės gyventojai pateikė 75 paraiškas negrąžintinai turgavietės mokesčio kompensacijai gauti. Kompensacija skirta 52 turgavietės prekiautojams, o jiems paskirtų kompensacijų suma – 15,6 tūkst. eurų.

Dalis smulkiųjų verslininkų pateikė paraišką kompensacijai gauti, nors neatitiko LR Vyriausybės nustatytų kriterijų, pavyzdžiui, nedirbo nustatytu laikotarpiu arba vykdė kitą veiklą nei ta, kuri nurodyta, norint pretenduoti į paramą. Apie tai jie informuojami pranešimais Mano VMI.

Vilniaus AVMI primena, kad turgaviečių prekiautojai, kurie prekiauja ne maisto produktais ir atitiko LR Vyriausybės nustatytus kriterijus negrąžintinai kompensacijai gauti, supaprastintas paraiškas turėjo pateikti iki rugsėjo 16 d. per Mano VMI. Gyventojams paraiškos pildyti nereikėjo – ji buvo užpildyta VMI turimais duomenimis, todėl ją beliko tik atidžiai perskaityti ir paspausti patvirtinimo mygtuką. Smulkieji verslininkai galėjo gauti iki 300 eurų dydžio kompensaciją, nepriklausomai nuo to, kokią 2020 m. sumą už turgavietės vietos nuomą sumokėjo ar buvo įsipareigoję sumokėti.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas